Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

Υλικά
  • Για την κρέμα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα ή ξύσμα από ½ λεμόνι, ή ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το κέικ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Για την επιφάνεια
  • 1 μήλο, πλυμμένο και κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 100 ml πετιμέζι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την επιφάνεια: Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι. Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 3 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά. Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. (ή παραλληλόγραμμο 18×24 εκ.) Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα. Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας. Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι. Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.

SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΓΑΣΤΡΑ LAMART

SUPER ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΓΑΣΤΡΑ LAMART

Τα αγαπημένα μου μαγειρικά σκεύη Lamart, χαρίζουν σε έναν τυχερό φίλο ή φίλη του dinanikolaou.gr μια πρωτοποριακή γάστρα για να φτιαξετε τα αγαπημένα σας φαγητά. Έχει μεγάλη χωρητικότητα για επαρκή ποσότητα φαγητού ενώ είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό αλουμίνιο για αυξημένη αντοχή στη θερμότητα. Η γάστρα […]