Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μηλόπιτα διαφορετική

Μηλόπιτα διαφορετική
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 45΄  1 ταρτιέρα 28 εκ. [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα!
Υλικά Εκτέλεση
  • 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο Soft
  • 100 ml γάλα
  • 70 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να φτιάξω μια ωραία κρέμα.
Ρίχνω το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάω για 1 λεπτό όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Ρίχνω τον χυλό μέσα στα μήλα και ανακατεύω απαλά. Χαράζω το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού ξύνω τα σποράκια. Τα προσθέτω το μίγμα της μηλόπιτας και ανακατεύω.
Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σπάω τα μισά μπισκότα στη βάση και ρίχνω το μίγμα με τα μήλα. Στρώνω με ένα κουτάλι την επιφάνεια και σκορπίζω τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνω τη μηλόπιτα για 45 λεπτά.
Ξεφορμάρω το γλυκό και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη. Σερβίρω αμέσως.