15΄ | 45΄ | 1 ταρτιέρα 28 εκ. | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Λάρισα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να φτιάξω μια ωραία κρέμα. Ρίχνω το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάω για 1 λεπτό όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Ρίχνω τον χυλό μέσα στα μήλα και ανακατεύω απαλά. Χαράζω το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού ξύνω τα σποράκια. Τα προσθέτω το μίγμα της μηλόπιτας και ανακατεύω. Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σπάω τα μισά μπισκότα στη βάση και ρίχνω το μίγμα με τα μήλα. Στρώνω με ένα κουτάλι την επιφάνεια και σκορπίζω τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνω τη μηλόπιτα για 45 λεπτά. Ξεφορμάρω το γλυκό και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη. Σερβίρω αμέσως. |