Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6
: 20 min
: 30 min

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

Υλικά
  • 3-4 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 8 κομμάτια
  • 300 γρ. βούτυρο + λίγο για τη φόρμα
  • 350 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω 50 γρ. από το βούτυρο και σοτάρω τα μήλα. Πασπαλίζω με 100 γρ. από την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βήμα 2 Αλείφω τη φόρμα (βάθους 4 εκατοστών) με λίγο βούτυρο και αδειάζω μέσα τα μήλα με την καραμέλα τους. Πασπαλίζω τα μήλα με τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Βήμα 3 Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω στο μίγμα τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω αυτό το μίγμα πάνω απο τα μήλα και ανακινώ το σκεύος να απλωθεί καλά.Βάζω τη φόρμα στο φούρνο και αφήνω τη μηλόπιτα να ροδίσει για 30 λεπτά.Βγάζω το γλυκό απο το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει πριν το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ MΠΙΣΚΟΤΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ MΠΙΣΚΟΤΟΥ

Μια ονειρεμένη τάρτα, πεντανόστιμη αλλά κυρίως εντυπωσιακή. Η κρέμα μπισκότου είναι μαγική!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.



Subscribe