Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Με πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε ο Oδηγός Μαγειρικής το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Με πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε ο Oδηγός Μαγειρικής το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Για τον Οδηγό Μαγειρικής μίλησαν: η Εριέττα Κουρούκλη, μαθήτρια Πειραματικού Γυμνασίου, η Λένα Ηγουμενάκη υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού – επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής, η Ντίνα Νικολάου Chef, ο Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης Managing Committee President LOCAL FOOD EXPERTS sce και ο Νικόλαος Κασαπάκης Chef – Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης.
Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, από το 2013   στο ετήσιο αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, καταγράφει παλιές επιτυχημένες συνταγές, συνταγές που τις συνοδεύουν ήθη και έθιμα καθώς και ιστορικά, πολιτισμικά και λαογραφικά στοιχεία, συνταγές που διασώθηκαν στο πέρασμα των αιώνων από γενιά σε γενιά.
H κουζίνα είναι πολιτισμός, κάθε τόπος, κάθε χωριό έχει το δικό του γευστικό πολιτισμό και πρώτες ύλες… γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, ήθη κι έθιμα που «ζεσταίνουν» την καρδιά, αρώματα ξεχωριστά, μοσχοβολιστές εικόνες, χρώματα που αναδύουν μια παιδικότητα, συναισθήματα με ήχους…
Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό μας και τις ρίζες του.
Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επυθιμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.
Ευχαριστούμε θερμά τους 77 Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους,
την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη,
το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη φιλοξενία της παρουσίασης,
τους ομιλητές
και τη Δημοσιογράφο Ελένη Γρηγοράκη.
τους αρωγούς για την πολύτιμη προσφορά τους

 • Κρητικός Φούρνος – Γεύσεις,
 • Μελισσοκομική Εταιρεία «Αττική – Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε»
 • Αφοί Κασσάκη – Παραδοσιακά Κρητικά Αλλαντικά,
 • Νηπιαγωγείο – Βρεφονηπιακός Σταθμός “Τα Μελισσάκια”,
 • Γαλακτοκομικά-Τυροκομικά Προϊόντα “Σταματογιώργης”,
 • Οινοποιείο Στραταριδάκη,
 • Tsigenis Woodcraft.

Την Όλγα Δοκιανάκη, τον Τίτο Κοκολάκη, τον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, την Πόπη Πετρομιχελάκη και τον Θέμο Ρήγα για τη συμβολή τους στον “Οδηγό Μαγειρικής”.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους εθελοντές που εργάστηκαν για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής

 • Οργάνωση, συντονισμός και επιμέλεια έκδοσης: Λένα Ηγουμενάκη
 • Επιμέλεια συνταγών: Ντίνα Νικολάου – Chef
 • Σχεδιασμός εξωφύλλου, λογότυπου : Κάλλια Πλατύρραχου – Αρχιτέκτων Μηχανικός
 • Σχεδιασμός έκδοσης : Λιόνα Ζαχαριάδου, Ρένα Χατζηανέστη
 • Φιλολογική επιμέλεια:Χρύσα Ηγουμενάκη – Φιλόλογος,                     Μαρία Λιναρίτη – Φιλόλογος
 • Φωτογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Τσουκιά.

Παρουσιάσεις θα γίνουν σε όλους τους νομούς της Κρήτης αλλά και στην Αθήνα, τιμή μας και χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας.


Related Posts

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Είναι από τις πιο θρεπτικές, πρωτεϊνούχες τροφές και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν το καταναλώνουν σε κάθε είδους μαγειρέματα. Είναι η τροφή «πασπαρτού»… Αγορά Κοτόπουλο θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τόσο τεμαχισμένο όσο και ολόκληρο. Μπορείς, φυσικά, να το αγοράσεις […]

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΡΙΖΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΡΙΖΕΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Αγαπημένο κοτόπουλο σε μια φανταστική πρόταση της Ντίνας! Το κοτόπουλο είναι συνώνυμο της άπαχη πρωτεΐνης, και όχι άδικα αφού αρκεί μια μερίδα στήθους κοτόπουλου για να πάρει κάποιος την εντυπωσιακή ποσότητα των 31 γραμμαρίων υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης.