προορισμός…γεύση!

Περισσότερους από 1500 επισκέπτες συγκέντρωσε η πρώτη Central Wine Fair που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton με την συμμετοχή 43 οινοποιείων από την Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία. Με σύνθημα τους το «Ισχύς εν τη ενώσει», οι τρεις σημαντικές ενώσεις απήλαυσαν τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης.

Το κοινό, επαγγελματίες και οινόφιλοι, ενθουσιάστηκαν από τα κρασιά και την οινική πρόταση που έφεραν οι τρεις περιοχές, μιλώντας για την δυναμική του αμπελώνα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το συγκεκριμένο σχήμα στην Ελληνική οινική σκηνή. Ο αριθμός των κρασιών που ήταν στην διάθεση του κοινού για γευσιγνωσία ξεπέρασε τα 500 καλύπτοντας όλα τα γούστα και τα στυλ, από καινοτόμα pet-nat κρασιά που απευθύνονται στη νέα γενιά, μέχρι και κάποιες από τις πλέον κλασικές προτάσεις που εδώ και χρόνια προσφέρει ο ελληνικός αμπελώνας. 
60 άτομα συμμετείχαν στο master class που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Central Wine Fair με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία: οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους. Ο κύριος Καρακάσης καθοδήγησε το κοινό σε νέα μονοπάτια, αποθεώνοντας το σύγχρονο πρόσωπο του Σαββατιανού, της Μαλαγουζιάς, του Ασύρτικου, της Λημνιώνας και του Μούχταρου, που έλαμψαν μέσα από τα εξαιρετικά παραδείγματα που πρόσφεραν οι παραγωγοί για τις ανάγκες τους master class.

Η Ρετσίνα είχε τη δική της ξεχωριστή θέση σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση μέσα στην κύρια έκθεση, με 15 κρασιά διαθέσιμα προς δοκιμή και ενημέρωση σχετικά με την παραγωγική διαδικασία από τους sommelier και τους παραγωγούς που πλαισίωναν το stand. “Α wine tradition in progress” με τη ρετσίνα να δείχνει ότι δίπλα στο παρελθόν της υπάρχει και λαμπρό μέλλον. 
Και οι διεθνείς ποικιλίες είχαν τη δική τους ξεχωριστή παρουσία στην έκθεση. Η Κεντρική Ελλάδα αποτελεί την «πηγή» ορισμένων από τα πιο εντυπωσιακά, με εξαιρετική τυπικότητα, δείγματα κρασιών από διεθνείς ποικιλίες. Με την καθοδήγηση της sommelier στο stand οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να εστιάσουν σε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. 
Μεγάλη ανταπόκριση είχε το παιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων που διοργάνωσε το W.S.P.C. στα πλαίσια της Central Wine Fair. Περισσότεροι από 150 επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα συνδυασμό ερωτήσεων και τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιών με τους νικητές να μπαίνουν σε κλήρωση για δώρα. 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, με τα εκλεκτά προϊόντα τους, το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, τα τυριά Καϊδαντζή και το αυγοτάραχο Στέφου, όπου το κοινό είχε την δυνατότητα να τα συνδυάσει με τα κρασιά της Αττικής της Στερεάς και της Θεσσαλίας.
H Central Wine Fair πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Metalux, Κοροπούλης, Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδη, Elias Valavanis, Label Press SA. και Gr Inox. Την εκδήλωση στήριξαν οι: ΒΙΟΚΥΤ και Νερά Δίρφυς.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: Οινοχόος, Agro News, Wine Trails, D-Files, All Wine Stories, Greek Cellar και Winetuned.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Πολύ καλό

Απάντηση