Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

: 40-50
: 20 min
: 35 min

Η μπύρα κάνει τα μελομακάρονα τόσο αφράτα και γευστικά που θα σας αρέσουν σίγουρα.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού μπύρα
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό, για όλες τις χρήσεις
  • καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • τη φλούδα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνω το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με τα χέρι μέχρι να λιώσει (όσο γίνεται) η ζάχαρη. Προσθέτω τη μπύρα, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Βήμα 3 Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα του αλεύρου ανακατεύοντας με το χέρι μου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ η ζύμη. Απλά αναδεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Βήμα 4 Πλάθω τα μελομακάρονα στο σχήμα και το μέγεθος που θέλω.
  • Βήμα 5 Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και τα ψήνω στους 180°C για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  • Βήμα 6 Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζω το σιρόπι.
  • Βήμα 7 Βάζω τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζω για 3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.
  • Βήμα 8 Μόλις βγάλω τη λαμαρίνα από το φούρνο και ρίχνω το σιρόπι ζεστό περιβρέχοντας τα μελομακάρονα. Τα αφήνω για 5 λεπτά και μετά τα γυρίσω για να σιροπιαστούν και από την άλλη μεριά.
  • Βήμα 9 Στολίζω τα μελομακάρονα στην πιατέλα και πασπαλίζω με τα καρύδια.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

CHEESECAKE ΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΕΛΙ-ΚΑΡΥΔΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.



Subscribe