Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 6-8
: 40 min
: 1 hr

Πολύ χορταστική μελιτζανόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο και απίστευτη μοτσαρέλα.

Υλικά
  • Για τα φύλλα:
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 70 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
  • Για τα λαχανικά:
  • 3 μελιτζάνες, κομμένες σε μέτριου κύβους
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτριου κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα σκόρδου
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για την κρέμα:
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 80 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνω, αποσύρω από τη φωτιά και την αδειάζω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Προσθέτω την μισή μοτσαρέλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω.
  • Βήμα 2 Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας και πιπεριάς και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αδειάζω τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με την κρέμα.
  • Βήμα 3 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο και το αλείφω με το μείγμα βούτυρο-κρέμας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας τα μισά φύλλα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω την γέμιση στο κέντρο, σκορπίζω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και διπλώνω σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό.
  • Βήμα 6 Στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα στον πάγκο, αλείφοντάς τα μεταξύ τους με το μείγμα και τοποθετώ το ρολό στο κέντρο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Κλείνω τα υπόλοιπα φύλλα και μεταφέρω το ρολό στη λαμαρίνα. Αλείφω γενναιόδωρα με το μείγμα βούτυρο-κρέμα, και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά.
  • Βήμα 7 Γυρίζω το φούρνο στις αντιστάσεις, αλείφω με όσο μείγμα βούτυρο-κρέμα μου έχει απομείνει και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με μικρές μπάλες φρέσκου καρπουζιού.

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

Γρήγορη και πεντανόστιμη galette με ζουμερές βανίλιες, βουτυράτο, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, γιαρμάδες…