Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

: 2
: 20 min
: 30 min
           
: 30 min

Εξαιρετικός μεζές που το λαδοτύρι Μυτιλήνης του δίνει άλλη διάσταση. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καυτερές πιπερίτσες για να γίνει ακόμα πιο πικάντικο. Συνοδεύετε με φρεσκοψημένο, τραγανό ψωμί και δροσερό κρασάκι!

Υλικά
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο από το λαδοτύρι
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 300 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης Macar, σε κύβους
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (φύλλα)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό τις αλατίζω καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά τουλάχιστον να ιδρώσουν. Κατόπιν τις ξεπλένω με κρύο νερό και τις σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 2 Τις απλώνω σε μια λαμαρίνα φούρνου και τις αλείφω με ένα πινέλο, με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Τις ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, το πετιμέζι, τον μαϊντανό και 3 κουταλιές ελαιόλαδο από το λαδοτύρι.
  • Βήμα 4 Παίρνω 1 ατομικό πυρίμαχο ταψάκια και απλώνω 2-3 γεμάτες κουταλιές σάλτσα. Στρώνω μια σειρά μελιτζάνες, σκορπίζω 2 κουταλιές σάλτσας και πασπαλίζω με λίγο κασέρι. Πάλι μια σειρά μελιτζάνες, 2-3 κουταλιές σάλτσα και σκορπίζω κύβους λαδοτύρι. Στρώνω 1-2 φέτες ντομάτας και πασπαλίζω με φύλλα φρέσκιας ρίγανης. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο από το λαδοτύρι και πασπαλίζω με φρυγανιά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ταψάκι.
  • Βήμα 5 Βάζω τα ταψάκια στο φούρνο και ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

3 Ιουλίου: Συναυλία Γιάννης Σπανός «Μια φορά θυμάμαι…»

3 Ιουλίου: Συναυλία Γιάννης Σπανός «Μια φορά θυμάμαι…»

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ – 21:00 Συνοδοιπόροι του, στο μαγικό αυτό ταξίδι (με αλφαβητική σειρά): Δώρος Δημοσθένους, Ελένη Δήμου, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Αλέκα Κανελλίδου, Κώστας Καραφώτης, Κοσμάς Κοκόλης, Κατερίνα Κούκα, Μανώλης Μητσιάς, Πένυ Ξενάκη, Λάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Τζιαγκούλας, Τάνια […]

ΜΕΛΙ… ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΜΕΛΙ… ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Η χρησιμότητα του μελιού στην παραδοσιακή ιατρική είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ενισχύεται με νεότερες έρευνες που αποδεικνύουν τη δράση του μελιού ως φυσική ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες και στο οξειδωτικό στρες. Η έκθεση του οργανισμού σε επιβαρρυντικούς εξωτερικούς παράγοντες  (ατµοσφαιρική ρύπανση, […]