Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μελιτζάνες φουρνιστές

Μελιτζάνες φουρνιστές
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 45΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Άνδρο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι βαλσάμικο
  • χυμό από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • πορτοκαλοπίπερο (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα της οδού Ευριπίδου)
  • Ανθός αλατιού
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Καθαρίζω σε μερικά σημεία τις μελιτζάνες και τις κόβω σε «βεντάλια» κρατώντας όμως την βάση τους. Τις αλατοπιπερώνω και βάζω ενδιάμεσα φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού.
Τις μεταφέρω σε αντικολλητικό ταψάκι φροντίζοντας να είναι στριμωχτά για να μην ανοίξουν.
Κόβω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα «σφηνώνω» ανάμεσα στις φέτες των λαχανικών.
Τις περιχύνω με το βαλσαμικό και τις ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Τις βγάζω από το φούρνο και τις μεταφέρω σε ξύλο κοπής. Μόλις κρυώσουν λίγο τις ψιλοκόβω με ένα μαχαίρι τις μεταφέρω σε ένα μπολ και τις περιχύνω με το χυμό λεμονιού.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Κυριακάτικο φαγάκι που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Φυσικά, τις μελιτζάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά εγώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς περιττά λάδια.

50 χρόνια επιτυχημένης πορείας για το εστιατόριο Το Αρχοντικό

50 χρόνια επιτυχημένης πορείας για το εστιατόριο Το Αρχοντικό

50 Χρόνια ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ, 50 χρόνια γεμάτα από τις γεύσεις της μαμάς Μαρίας γιόρτασε το αγαπημένο εστιατόριο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στο Μαρούσι. Ξεκινώντας από το χωριό Αρχοντικό Αβίας, λίγο έξω από την Καλαμάτα, κατόρθωσε να διαγράψει μια σπουδαία πορεία μέσα στον χρόνο «μαγειρεύοντας» με τη […]