Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μεγαλειώδης προώθηση του KOUZINA 2018 στη Γαλλία

Μεγαλειώδης προώθηση του KOUZINA 2018 στη Γαλλία

Υψηλής ποιότητας γαστρονομική εκδήλωση στο Centre Culinaire Contemporan της Rennes

Στο κατάμεστο Centre Culinaire Contemporan στη Rennes της γαλλικής Βρετάνης, σε μια ομογενειακή εκδήλωση που πλαισιώθηκε από το δημοσιογραφικό κόσμο μιας περιοχής – γαστρονομικό σύμβολο για ολόκληρη τη Γαλλία, το KOUZINA 2018 παρουσίασε τις νέες εκδηλώσεις του μέσα από μια αναδρομή στα επιτεύγματά του.

Οι chef κατά τη διάρκεια της δημιουργίας | Πλάτη φρέσκου μπακαλιάρου σε ψαρόζουμο με άγρια χόρτα και ξηρούς καρπούς

Ο chef Δημήτρης Πολύζος του «Traditional Restaurant Μπακατσιάνος» της Αρναίας και ο Γάλλος επικεφαλής chef του εν λόγω κέντρου Jean – Marie Beaudicπροσέφεραν στο κοινό μενού τεσσάρων πιάτων, το οποίο είχε τίτλο «η γιορτή της αρχαιοελληνικής κουζίνας» και θέμα εμπνευσμένο από την πρώτη γαστρονομική εβδομαδιαία ενότητα του φεστιβάλ. Ψάρι σε κάθε έκδοση, θαλασσινά και λαχανικά πρωταγωνίστησαν στο δείπνο του Σαββάτου της 4ης Νοεμβρίου κλέβοντας τις οπτικές και γευστικές εντυπώσεις. Από την άλλη μεριά η παρουσίαση του προορισμού και του φεστιβάλ, που προηγήθηκαν του δείπνου, απέσπασαν το χειροκρότημα και τις πλέον εξαιρετικές κριτικές.
Το promo tour του KOUZINA 2018 ξεκίνησε από τη Γαλλία, με την επίσκεψη πριν από ένα μήνα στην περιοχή της Αρναίας και του Αριστοτελικού Όρους Γαλλίδων εκπροσώπων Τύπου, οι οποίες προέβησαν σε φωτογραφικές καταγραφές τοπικών προϊόντων για λογαριασμό μεγάλης απήχησης έντυπων εκδόσεων της χώρας.

Μους γιαουρτιού με καυτερή πιπεριά και γλυκό του κουταλιού εποχής

Οι προωθητικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης του 2018 θα κλιμακωθούν τον επόμενο μήνα στην Κύπρο, όπου στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2017 η επικεφαλής chef τουKOUZINA Ντίνα Νικολάου αναμένεται να παρουσιάσει στην περιοχή της Λάρνακας εκδήλωση της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ με τίτλο «η παλαιοχωρινή πατάτα και το κυπριακό κολοκάσι», η οποία στις 16 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Γυναικών Παλαιοχωρίου και θα στελεχωθεί από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.
Την ίδια ημέρα ο chef Jean – Marie Beaudic ταξιδεύει από τη Βρετάνη στην Αρναία, προκειμένου να επαναλάβει την παρουσίαση του μενού της 4ης Νοεμβρίου στον τόπο έμπνευσής του.
Πληροφορίες για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, καθώς και την κάρτα του εξαιρετικού μενού μπορείτε να βρείτε εδώ