Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΦΙΝΟΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΜΑΦΙΝΟΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

ΜΑΦΙΝΟΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

: 6
: 15 min
: 35 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη πρόταση, γευστική και πλούσια σε θρεπτική αξία! Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά για την υγεία. Περιέχει ποσότητα φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα προστατεύει όλες τις αρτηρίες. Ακόμα, παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες. Η παρουσία των τυριών στη συνταγή αυξάνει την περιεκτικότητα του γεύματος σε πρωτεΐνη, παρέχοντάς σας με αυτό τον τρόπο καλύτερο κορεσμό με περιορισμένες θερμίδες! Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι παρέχει στο σώμα μας τα απαραίτητα αμινοξέα που τα χρησιμοποιεί για την παραγωγή σημαντικών χημικών του σώματος όπως ενζυμα, ορμόνες και αντισώματα, για την επισκευή κατεστραμμένων κυττάρων και την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. μείγμα τυριών pasta & gratinar, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 4 παντζάρια, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 6 θήκες για μάφινς. Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 6 μεγάλα τετράγωνα. Βάζω τα σφολιατάκια στο ταψάκι και τα πιέζω για να καλύψω καλά τον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα 100 γρ. από το μείγμα τυριών και τα ψιλοκομμένα παντζάρια. Ανακατεύω και μοιράζω το μείγμα στα σφολιατάκια. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Related Posts

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το Κυριακάτικο τραπέζι αποτελεί παράδοση της Ελληνικής οικογένειας και ευκαιρία για κατανάλωση γευστικών συνταγών υψηλής διατροφικής αξίας. Το λαβράκι Fish from Greece με ελιές, σταφύλια και πατάτες Τσακιστές είναι η ιδανική θρεπτική πρόταση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Κυριακάτικο φαγάκι που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Φυσικά, τις μελιτζάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά εγώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς περιττά λάδια.