destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ RASPBERRY (ΣΜΕΟΥΡΟ)

: 1 βάζο cookies
: 10 min
: 20 min

Κόκκινη και γλυκιά είναι από τις αγαπημένες μου μαρμελάδες. Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 5 γρ. πηκτίνη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκα σμέουρα (raspberries)
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας γρεναδίνη
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τα σμέουρα, τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα, το ξύσμα και τους χυμούς. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσουν τα υλικά αφαιρώνοντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  • Βήμα 2 Βράζω τη μαρμελάδα για 15-20 λεπτά και να έχει μείνει περίπου το 1/3 της αρχικής ποσότητας. Ρίχνω λίγη ποσότητα σε ένα πιάτο και με ένα κουτάλι κάνω μια γραμμή στο κέντρο. Αν δεν ενωθεί το μείγμα είναι έτοιμη. Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο και την αφήνω να κρυώσει.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά