Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

: 10 min
: 35 min

Έχει τόσες πολλές χρήσεις αυτή η μαρμελάδα που θα γίνει η αγαπημένη σας. Σε βινεγκρέτ για τις σαλάτες σας, σε μπρουσκέτες, σε μικρά μπολάκια και συνοδέψτε κριτσίνια για το ουζάκι σας, σε ψημένα τυριά… και σε άπειρες άλλες συνταγές.

Υλικά
  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπερίτσες τσίλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η επιφάνειά τους (φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα).
  • Βήμα 2 Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο, τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ κοτσάνια και σπόρους. Τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Βήμα 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζω με το καπάκι. Αναποδογυρίζω τα βάζα και τα αφήνω έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρώ τη μαρμελάδα στο δροσερό μέρος.