destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

: 2 βάζα
: 15 min
: 1 hr
           
: 12 hr

Η ωραιότερη καλοκαιρινή μαρμελάδα. Τέλειο, ρουμπινί χρώμα, καλοκαιρινή γεύση και μοναδικό άρωμα από το ροδόνερο.

Υλικά
  • 1 κιλό καρπούζι (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζω τη σάρκα καρπουζιού σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη. Προσθέτω το χυμό από το ½ λεμόνι. Το άλλο μισό το κόβω σε κομματάκια και τα προσθέτω στο μπολ με το καρπούζι.
  • Βήμα 2 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.
  • Βήμα 3 Την άλλη μέρα μεταφέρω το μίγμα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και το αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 1 ώρα περίπου. Για να μην κολλήσει στο πάτο της κατσαρόλας ανακατεύω τακτικά με ξύλινο κουτάλι. Στο τέλος προσθέτω το ροδόνερο και τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
  • Βήμα 4 Μεταφέρω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνω καλά με το καπάκι τους και τα αναποδογυρίζω μέχρι να κρυώσει εντελώς.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά