Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Μαραθοκανταϊφάκια

Μαραθοκανταϊφάκια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20´ 30´ 24 κανταϊφάκια [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σύρο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 350 γρ. φύλλο καταϊφι Ζύμη Ψαχνών 
  • 140 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο φινόκιο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 150 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
  • 2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη κρέμα

  • 2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τα κοπανισμένα σποράκια από το μάραθο να σοταριστούν για μισό λεπτό. Προσθέτω το τριμμένο φινόκιο και αλατοπιπερώνω. Το αφήνω να σωταριστεί μέχρι να μαλακώσει. Το πασπαλίζω με το κοσκινισμένο αλεύρι και ρίχνω το γάλα. Ανακατεύω καλά και μόλις πήξει λίγο η κρέμα ρίχνω το ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει για λίγο και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά και το τυρί. Ανακατεύω καλά.
Αραιώνω το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δαχτυλά μου.
Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα. Ραντίζω το κανταΐφι με τη μισή ποσότητα βιτάμ και το χωρίζω σε 24 μερίδες.
Με το υπόλοιπο λιωμένο βιτάμ αλείφω τις μαφινοθήκες.
Παίρνω 1 μερίδα κανταΐφι και την απλώνω σε μια μακρόστενη λωρίδα. Βάζω στην άκρη της μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίγω σε ρολάκι. Το παίρνω στη χούφτα μου το σφίγγω λίγο και το «σφηνώνω» στην πρώτη θέση για μάφιν. Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και να γεμίσουν όλες οι θήκες.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά το γάλα. Περιχύνω τα κανταϊφάκια με αυτό το μίγμα. Πασπαλίζω με λίγο μαραθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.