Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μαραθοκανταϊφάκια

Μαραθοκανταϊφάκια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20´ 30´ 24 κανταϊφάκια [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σύρο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 350 γρ. φύλλο καταϊφι Ζύμη Ψαχνών 
  • 140 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο φινόκιο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 150 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
  • 2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη κρέμα

  • 2 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και ρίχνω μέσα τα κοπανισμένα σποράκια από το μάραθο να σοταριστούν για μισό λεπτό. Προσθέτω το τριμμένο φινόκιο και αλατοπιπερώνω. Το αφήνω να σωταριστεί μέχρι να μαλακώσει. Το πασπαλίζω με το κοσκινισμένο αλεύρι και ρίχνω το γάλα. Ανακατεύω καλά και μόλις πήξει λίγο η κρέμα ρίχνω το ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει για λίγο και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά και το τυρί. Ανακατεύω καλά.
Αραιώνω το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δαχτυλά μου.
Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα. Ραντίζω το κανταΐφι με τη μισή ποσότητα βιτάμ και το χωρίζω σε 24 μερίδες.
Με το υπόλοιπο λιωμένο βιτάμ αλείφω τις μαφινοθήκες.
Παίρνω 1 μερίδα κανταΐφι και την απλώνω σε μια μακρόστενη λωρίδα. Βάζω στην άκρη της μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίγω σε ρολάκι. Το παίρνω στη χούφτα μου το σφίγγω λίγο και το «σφηνώνω» στην πρώτη θέση για μάφιν. Επαναλαμβάνω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και να γεμίσουν όλες οι θήκες.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά το γάλα. Περιχύνω τα κανταϊφάκια με αυτό το μίγμα. Πασπαλίζω με λίγο μαραθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ

Ένας πόλεμος πιθανόν να διεξάγεται μέσα στο έντερο σας και οι καλοί ίσως να χάνουν. Είναι καιρός να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να καταφύγετε σε λύσεις  που θα οδηγήσουν και πάλι στην εξαιρετική υγεία και λειτουργία των εντέρων σας. Η χρόνια και παρατεταμένη χρήση αντιβιοτικών, […]



Subscribe