Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

: 6-8
: 20 min
: 30 min

Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό.

Υλικά
  • 2 φύλλα πίτσας ZΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 30 γρ. βούτυρο LURPAK
  • Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 ml γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX
  • 100 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 1 πράσο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προσαρμόζω στην κουζινομηχανή το ειδικό εξάρτημα για κιμά. Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το πράσο σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνω εναλλάξ στην κουζινομηχανή για να τα πολτοποιήσω.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω το μείγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνω και καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να μαγειρευτεί για 2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια χαμηλή ταρτιέρα. Ρίχνω στο μείγμα του κιμά, τον άνηθο και τη μοτσαρέλα. Χτυπάω το αυγό με την κρέμα γάλακτος και ενώνω τα δύο μείγματα.
  • Βήμα 4 Ανοίγω το πρώτο φύλλο πίτσας σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόβω με ένα μικρό τσέρκι (8 εκ.), μικρά δισκάκια ζύμης. Βάζω 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε δισκάκι και διπλώνω στη μέση. Πιάνω τις άκρες του μισοφέγγαρου και τις ενώνω προς το κέντρο. Τοποθετώ το πιτάκι στην ταρτιέρα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα μέχρι να την γεμίσω.
  • Βήμα 5 Χτυπάω το ασπράδι αυγού και αλείφω τα ζυμαράκια. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ

  Αυτό το λαχταριστό φαγητό που μοσχοβολάει Ιταλία και αγαπάμε πολύ έχει και αυτό τα μυστικά του για να γίνει τέλειο. Θα βρείτε παρακάτω τα 10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τα λαζάνια. 1.Προσοχή στην υγρασία του κιμάΤα λαζάνια στο φούρνο με κιμά είναι […]



Subscribe