Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μακαρονόπιτα με μανιτάρια και φέτα

Μακαρονόπιτα με μανιτάρια και φέτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 45΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Ερέτρια.
Υλικά Εκτέλεση
  • ½ πακέτο χυλοπίτες Ζυμαρικά Ψαχνών
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 φύλλα από χωριάτικη ζύμη για πίτες Ζύμη Ψαχνών
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 200 γρ. φέτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Βράζω τις χυλοπίτες αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό υπολογίζοντας 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζω, και τις ξεβγάλω με κρύο νερό και τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω στις χυλοπίτες την γραβιέρα και το μίγμα των αυγών. Ανακατεύω μαλακά.

Για τη γέμιση: Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Προσθέτω τα μανιτάρια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσουν για λίγο. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, την κέτσαπ και την φέτα τριμμένη με το χέρι και λίγο αλάτι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Αλείφω τη φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο και στρώνω τα 4 φύλλα ζύμης ενώ φροντίζω να λαδώνω ελαφρώς ενδιάμεσα. Δεν κόβω τα φύλλα αλλά αφήνω ότι περισσεύει να προεξέχει από τη φόρμα και από τις δυο πλευρές. Βάζω τη μισή ποσότητα από το μίγμα με τις χυλοπίτες και πάνω στρώνω το μίγμα των μανιταριών. Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα από τις χυλοπίτες. Κλείνω την πίτα με τα φύλλα ζύμης που προεξέχουν από τη φόρμα ενώ τα αλείφω ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Αποσύρω από το φούρνο, και το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά. Αναποδογυρίζω την πίτα σε μακρόστενη πιατέλα και για να την σερβίρω την κόβω σε κομμάτια.


Related Posts

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με έντονο μεσογειακό χρώμα αλλά και γεύση! Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.

ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η απόλυτη συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας, η οποία σάς προσφέρει τη δυνατότητα να ενισχύσετε γευστικά το ανοσοποιητικό σας! Όλα τα υλικά που περιλαμβάνονται δημιουργούν ένα μοναδικό κοκτέιλ υγείας.



Subscribe