ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ
Από τις πιο εντυπωσιακές μακαρονοσαλάτες με έντονη γεύση. Το μπλε τυρί με το καρύδι είναι μαγικός συνδυασμός.
Υλικά
- 400 γρ. πεταλούδες ΗΛΙΟΣ
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
- 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla, θρυμματισμένο
- 80 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
- 400 γρ. πράσινη σαλάτα
- 4 κλων. φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Βάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνω να βράσουν.
- Βήμα 2 Ταυτόχρονα, βάζω ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί, ρίχνω το μπλε τυρί. Προσθέτω ½ φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύω καλά.
- Βήμα 3 Βάζω την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρω από πάνω τα ζυμαρικά με την κρέμα τους. Πασπαλίζω με χοντροσπασμένα καρύδια, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.