Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

: 10-12
: 20 min
: 45 min

Χορταστικό, comfort φαγάκι που θα αγαπήσετε πολύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνι Νο 2 ΗΛΙΟΣ
  • 15 φέτες προσούτο
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρω σε ένα ταψί «στήνοντάς» τα σε ευθείες γραμμές. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Βήμα 3 Κόβω τα ντοματίνια σε τέταρτα, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μείγμα τριμμένων τυριών και μπόλικο πιπέρι.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα) και στρώνω τις φέτες προσούτο φροντίζοντας να καλύπτουν τη βάση, τα τοιχώματα (και το τοίχωμα της τρύπας). Στρώνω τη μισή ποσότητα των μακαρονιών σε ευθείας διάταξη και ραντίζω με 2-3 κουτάλες κρέμας.
  • Βήμα 5 Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Related Posts

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΙΒΙΣΚΟ

Πανέμορφο στην όψη ο αποξηραμένος Ιβίσκος, αυτό το κατακόκκινο φυτό που προέρχεται από τα βάθη της Ινδίας. Με θεραπευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτό το μικρό λουλουδάκι έχει απίστευτη γεύση και άρωμα. Τα μικρά φυλλαράκια τρώγονται ωμά σε σαλάτες ή μαγειρεμένα με άλλα λαχανικά και πολύ συχνά χρησιμοποιείται σαν αρωματική ουσία σε κέικ, κρέμες, σούπες και σάλτσες.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Κυριακάτικο φαγάκι που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Φυσικά, τις μελιτζάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά εγώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς περιττά λάδια.