Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

: 10-12
: 20 min
: 45 min

Χορταστικό, comfort φαγάκι που θα αγαπήσετε πολύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνι Νο 2 ΗΛΙΟΣ
  • 15 φέτες προσούτο
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρω σε ένα ταψί «στήνοντάς» τα σε ευθείες γραμμές. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Βήμα 3 Κόβω τα ντοματίνια σε τέταρτα, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μείγμα τριμμένων τυριών και μπόλικο πιπέρι.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα) και στρώνω τις φέτες προσούτο φροντίζοντας να καλύπτουν τη βάση, τα τοιχώματα (και το τοίχωμα της τρύπας). Στρώνω τη μισή ποσότητα των μακαρονιών σε ευθείας διάταξη και ραντίζω με 2-3 κουτάλες κρέμας.
  • Βήμα 5 Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe