Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

: 500 γρ.
: 5 min
: 15 min

Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

Υλικά
  • 4 ωμοί κρόκοι, απαραιτήτως από βιολογικά αυγά και μάλιστα ημέρας
  • 2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά και, σταδιακά, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω τελείως ομοιογενές μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ αρχίζω να ρίχνω το ελαιόλαδο σε πολύ αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα.
  • Βήμα 2 Σταδιακά, το μείγμα γίνεται ολοένα και πιο αφράτο, κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο, μέχρι που στο τέλος, όταν πια θα έχω ρίξει όλο το ελαιόλαδο, η μαγιονέζα μου θα είναι πολύ αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πιο σφιχτή, ρίχνω μερικές σταγόνες νερό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

Related Posts

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε το συκώτι, μουλιάζοντάς το σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας».

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Πεντανόστιμη σαλάτα πλήρης σε θρεπτική αξία! Το σπανάκι έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο.