destination taste!

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

: 500 γρ.
: 5 min
: 15 min

Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και <a href='https://dinanikolaou.gr/%cf%80%cf%89%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b1/'>βιολογικά αυγά</a>, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα για τη σπιτική μαγιονέζα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

Υλικά
  • 4 ωμοί κρόκοι, απαραιτήτως από βιολογικά αυγά και μάλιστα ημέρας
  • 2 κουτ. σούπας καλής ποιότητας ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καλής ποιότητας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ρίχνω τους κρόκους, το ξίδι και τη μουστάρδα και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά και, σταδιακά, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω τελείως ομοιογενές μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ αρχίζω να ρίχνω το ελαιόλαδο σε πολύ αργή ροή, χτυπώντας ασταμάτητα.
  • Βήμα 2 Σταδιακά, το μείγμα γίνεται ολοένα και πιο αφράτο, κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο, μέχρι που στο τέλος, όταν πια θα έχω ρίξει όλο το ελαιόλαδο, η σπιτική μαγιονέζα μου θα είναι πολύ αφράτη και βελούδινη. Αν γίνει πιο σφιχτή, ρίχνω μερικές σταγόνες νερό. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΣΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Γρήγορη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και δυνατά αρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αποξηραμένα φρούτα σας και όχι μόνο σταφίδες.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Γαλατόπιτα με ντελικάτο φύλλο Βηρυτού, μοσχοβολιστό βούτυρο αλλά και μια γρήγορη σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.



Subscribe