Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

μαγική μηλόπιτα

ΜΑΓΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 2 hr

Ένα γλυκό σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα, μόνο μήλα. Μαγική, εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που θα ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!

Υλικά
  • 12 πράσινα μήλα, μεγάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. χυμό μήλου
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak + 30 γρ. επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα μαχαιράκι, χαράζω την βανίλια και «ξύνω» τα σποράκια της. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κανέλα, τη ζάχαρη, τη χυμό μήλου, το χυμό λεμονιού, τα σποράκια της βανίλιας και το βούτυρο.
  • Βήμα 2 Τα βράζω για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το μέλι και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 4 Καθαρίζω τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο (ή ένα κοφτερό μαχαιράκι) αφαιρώ τους πυρήνες αφήνοντάς τα ολόκληρα. Με το μαντολίνο τα κόβω σε λεπτές ροδέλες πάχους 3 χιλ.
  • Βήμα 5 Ρίχνω τις ροδέλες των μήλων σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ και ραντίζω με σιρόπι μελιού.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω πολύ καλά, με τα 30 γρ. βουτύρου μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ.
  • Βήμα 7 Βγάζω μία μία τις φέτες των μήλων και τις στρώνω μέσα στη φόρμα, σε σειρές. Μόλις τελειώσω με όλα τα μήλα, πιέζω με τα χέρια μου για να βγάλουν το σιρόπι και με προσοχή, γέρνω λίγο το σκεύος, στραγγίζοντας το επιπλέον υγρό, μέσα στο κατσαρολάκι και το κρατάω στην άκρη.
  • Βήμα 8 Σκεπάζω το σκεύος που θα τοποθετήσω τη μηλόπιτα με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να εφάπτεται επάνω στα μήλα και από πάνω καλύπτω με αλουμινόχαρτο.
  • Βήμα 9 Ψήνω τη μηλόπιτα για 1 ώρα.
  • Βήμα 10 Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και χαμηλώνω την θερμοκρασία στους 140°C.
  • Βήμα 11 Aφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και ραντίζω τα μήλα με 4-5 κουταλιές σιρόπι μελιού.
  • Βήμα 12 Επαναφέρω τη μαγική μηλόπιτα στο φούρνο (αυτή φορά δεν την καλύπτω) και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα στους 140°C.
  • Βήμα 13 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 14 Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και κόβω σε κομμάτια.
  • Βήμα 15 Σερβίρω τη μαγική μου μηλόπιτα με crème anglaise.

Δείτε επίσης και την γαλλική μηλόπιτα


Related Posts

TARTE AUX POMMES DE TERRE

TARTE AUX POMMES DE TERRE

Une tarte facile sans feuille de pâte. Si vous aimez le roquefort, vous pouvez ajouter ½ tasse, en enlevant de la quantité de feta.