Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

: Ταψί 32 εκ.
: 45 min
: 1 hr

Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας, που μπορεί να σερβιριστεί την ημέρα του Πάσχα μαζί με το ψητό αρνάκι.

Υλικά
  • 500 γρ. συκωταριά αρνίσια (σπλήνα, συκώτι, γλυκάδια)
  • 100 γρ. έντερα αρνίσια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλωμα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τη συκωταριά με τα έντερα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 – 20 λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζω και τα κόβω με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αποσύρω από το τηγάνι σε ένα πιάτο, και βάζω (στο ίδιο τηγάνι) τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα στο ίδιο ελαιόλαδο. Τα σοτάρω για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το προηγούμενο σοταρισμένο μείγμα και αλατοπιπερώνω. Πασπαλίζω με το μπαχάρι και βάζω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και τα αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύω καλά και ενώνω τα δύο μείγματα.
  • Βήμα 5 Λαδώνω το ταψάκι και το πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνω στο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω την πίτα κομμένη σε κομμάτια.
  • Βήμα 7 Tip: Αν θέλω η πίτα μου να έχει ρόδινο χρώμα, χτυπάω 1 αυγό με 3 κουτ. σούπας γάλα και αλείφω το μίγμα στην επιφάνειά του, πριν το βάλω για ψήσιμο.


Related Posts

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ, ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Πάσχα χωρίς αρνάκι δεν γίνεται. Μια συνταγή απλή, αλλά πεντανόστιμη. Η λαδόκολλα συγκρατεί τον ατμό και τα αρώματα. Το κρέας ψήνεται μέχρι μέσα, χωρίς να καεί και γίνεται τόσο τρυφερό… σαν «λουκούμι».

Πώς να αποφύγετε τη δυσπεψία των γιορτών & Τips για το hangover

Πώς να αποφύγετε τη δυσπεψία των γιορτών & Τips για το hangover

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και τα σαρακοστιανά εδέσματα δίνουν τα σκήπτρα σε εκέινα που είναι πλούσια σε ζωικά λιπαρά (κατσίκι, αρνί, εντόσθια κτλ). Ωστόσο εάν αφεθούμε σε όλες τις απολαύσεις, το πιθανότερο είναι αι να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Τα στοιχεία […]