Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

: Ταψί 32 εκ.
: 45 min
: 1 hr

Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας, που μπορεί να σερβιριστεί την ημέρα του Πάσχα μαζί με το ψητό αρνάκι.

Υλικά
  • 500 γρ. συκωταριά αρνίσια (σπλήνα, συκώτι, γλυκάδια)
  • 100 γρ. έντερα αρνίσια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλωμα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τη συκωταριά με τα έντερα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 – 20 λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζω και τα κόβω με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αποσύρω από το τηγάνι σε ένα πιάτο, και βάζω (στο ίδιο τηγάνι) τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα στο ίδιο ελαιόλαδο. Τα σοτάρω για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το προηγούμενο σοταρισμένο μείγμα και αλατοπιπερώνω. Πασπαλίζω με το μπαχάρι και βάζω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και τα αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύω καλά και ενώνω τα δύο μείγματα.
  • Βήμα 5 Λαδώνω το ταψάκι και το πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνω στο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω την πίτα κομμένη σε κομμάτια.
  • Βήμα 7 Tip: Αν θέλω η πίτα μου να έχει ρόδινο χρώμα, χτυπάω 1 αυγό με 3 κουτ. σούπας γάλα και αλείφω το μίγμα στην επιφάνειά του, πριν το βάλω για ψήσιμο.


Related Posts

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Το διαφορετικό τσουρέκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Γεμιστό και με εντυπωσιακό πλέξιμο θα γίνει το αγαπημένο σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΥΓΑ!

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΥΓΑ!

Είτε για γλυκά είτε για κάποια νόστιμη ομελέτα, συνήθως έχουμε πάντα αυγά στο σπίτι μας. Ωστόσο, προσοχή το αυγό δεν είναι και ένα τόσο αθώο τρόφιμο, είναι αρκετό εύθραυστο και πρέπει να ξέρετε καλά πως να το διατηρήσετε για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Δεν […]



Subscribe