30΄ | 25΄ – 30΄ | 12 ταρτάκια | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη γέμιση
|
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω τις θήκες ενός σκεύους για μάφινς. Παίρνω ένα χωριάτικο φύλλο και το λαδώνω καλά. Διπλώνω το φύλλο στη μέση και πάλι στη μέση έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο. Τοποθετώ ένα μπολ επάνω στο τετράγωνο φύλλο, του οποίου η διάμετρος είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρων των θηκών τα οποία θα τα τοποθετήσω (τουλάχιστον 2-3 εκατοστά μεγαλύτερο). Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω στην περιφέρεια του μπολ ώστε να σχηματιστεί ένα δίσκος από 4 φύλλα. Τοποθετώ το δίσκο στη μια θήκη. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγό με το γιαούρτι. Προσθέτω τα τριμμένα τυριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λωρίδες του χωριάτικου φύλλου, το μπούκοβο και πιπέρι και ανακατεύω. Μοιράζω κουταλιές από το μείγμα στις θήκες που έχω ντύσει με τα δισκάκια ζύμης. Ψήνω τα κις για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να αποκτήσει με λεπτή και γυαλιστερή χρυσαφένια κρούστα, και να ροδίσει η ζύμη. Τα σερβίρω χλιαρά. |