Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 6
: 20 min
: 1 hr

Σερβίρω τα μήλα χλιαρά ή κρύα, σκέτα ως γλύκισμα ή ακόμα και σαν επιδόρπιο. Για να φτιάξω εύκολα ένα αυτοσχέδιο κορνέ ζαχαροπλαστικής κόβω με ένα ψαλιδάκι τη μια γωνία από μια μέτρια νάιλον σακουλίτσα τροφίμων. Γεμίζω τη σακούλα με την κρέμα γιαουρτιού και την πιέζω χαμηλά, για να βγει η κρέμα από το άνοιγμα.

Υλικά
  • 12 κόκκινα μήλα, μικρού ή μέτριου μεγέθους, γερά
  • 1 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλου
  • 2 μικρά ξυλάκια κανέλας
  • 1 λοβός βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μικρό μαχαιράκι και ξύνουμε τα σποράκια του)
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml κονιάκ
  • λίγη σκόνη κανέλας, για το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τα μήλα, τα σκουπίζω και τα ξεφλουδίζω. Στη συνέχεια αφαιρώ τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι το οποίο βυθίζω στο κέντρο κάθε μήλου από το κοτσάνι, και το περιστρέφω μερικές φορές).
  • Βήμα 2 Σε κάθε μήλο καρφώνω από 2 – 3 γαρίφαλα.
  • Βήμα 3 Στερεώνω τα μήλα όρθια, το ένα κολλητά στο άλλο, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας, τα σποράκια βανίλιας, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Συμπληρώνω με όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει μέχρι τη μέση των μήλων.
  • Βήμα 4 Ζεσταίνω τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά και σιγομαγειρεύω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι τα μήλα να αποκτήσουν ένα βαθύ κοκκινωπό χρώμα και να μείνει στην κατσαρόλα ένα σκουρόχρωμο, σχετικά πυκνό σιρόπι.
  • Βήμα 5 Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και με προσοχή βγάζω τα μήλα από το σιρόπι. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.
  • Βήμα 6 Σουρώνω το σιρόπι και το αφήνω και αυτό κατά μέρος.
  • Βήμα 7 Για την κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, και την άχνη με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να ενωθούν και να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα.
  • Βήμα 8 Γεμίζω τα μήλα με την κρέμα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα μικρό κουταλάκι, αφήνοντας λίγη από την κρέμα να σκεπάσει την κορυφή κάθε μήλου. Μοιράζω τα μήλα ανά δύο, σε πιάτα. Γύρω τους ρίχνω από 1 – 2 κουτ. σούπας από το στραγγισμένο σιρόπι και πασπαλίζω με λίγη σκόνη κανέλας.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΦΥΣΤΙΚΙ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΚΕΪΚ ΦΥΣΤΙΚΙ ΜΕ ΡΟΔΙ

Το κέικ φυστίκι είναι από τα αγαπημένα μου. Με το γλάσο ροδιού γίνεται υπερτέλειο…

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]