Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

: 4-6
: 15 min
: 20 min
           
: 30 min

Οι λουκουμάδες δεν είναι μόνο γλυκοί. Η τεχνική είναι κοινή για γλυκά και αλμυρά μείγματα. Το συγκεκριμένο έχει απίθανα καπνιστή γεύση από το σκουμπρί και λιώνει εξαιρετικά στο στόμα. Αν θέλετε, αρωματίστε το με ξερά μυρωδικά που σας αρέσουν.

Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. νερό, χλιαρό
  • 12 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300-350 γρ. καπνιστό σκουμπρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το ντιπ γιαουρτιού
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο γλυκάνισο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ντιπ: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω ελάχιστο νερό για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.
  • Βήμα 2 Για τα λουκουμαδάκια: Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και το ελαιόλαδο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Αφήνω το μπολ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 4 Ανοίγω το σκουμπρί από τη συσκευασία του και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φιλέτα σε κύβους και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 5 Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι (μέχρι λίγο πάνω από τη μέση) να ζεσταθεί.
  • Βήμα 6 Βουτάω έναν-έναν τους κύβους του ψαριού στο χυλό για να καλυφθεί εντελώς και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
  • Βήμα 7 Σερβίρω τα αλμυρά λουκουμαδάκια με ένα ντιπ γιαουρτιού και ούζο.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Τέλειο φαγητό που τα μοσχαρίσια λουκάνικα δίνουν ξεχωριστή γεύση. Αν θέλετε, με την ίδια γέμιση μπορείτε να φτιάξετε και κανελόνια ή κοχύλια γεμιστά.