Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 30 min
           
: 30 min

Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου βάζουμε και τα ανάλογα φρούτα: κεράσια κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσια), βερίκοκο, ροδάκινο, σταφύλι κ.ά.

Υλικά
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 ml νερό
  • 1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5 φέτες ανανά από κονσέρβα, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ξινόμηλο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 40 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια, ψιλοτριμμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λουκουμάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω έναν σχετικά παχύρρευστο χυλό, όχι αραιό. Προσθέτω τα κομμένα φρούτα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 30 – 40 λεπτά, μέχρι ο χυλός να φουσκώσει και να αφρίσει ελαφρώς.
  • Βήμα 2 Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή το σπορέλαιο) και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  • Βήμα 3 Τηγανίζω τους λουκουμάδες σε δόσεις, ως εξής: Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω λίγο από το μείγμα χυλού-φρούτων και με ένα άλλο κουταλάκι σπρώχνω το μείγμα στο καυτό λάδι, από χαμηλό ύψος. Για να μην κολλάει ο χυλός στα κουτάλια, τα βρέχω τακτικά με χλιαρό νερό που βάζω σε ένα μπολάκι και το έχω κοντά μου.
  • Βήμα 4 Ρίχνω περίπου 5 λουκουμάδες σε κάθε δόση και τους τηγανίζω για 4 – 5 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να φουσκώσουν, να ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζω με την επόμενη, μέχρι να τηγανίσω όλο το μείγμα.
  • Βήμα 5 Σερβίρισμα: Βάζω την κουβερτούρα και το γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό και φροντίζω ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ζεσταίνω τα υλικά για 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να φτιάξω μια λεία, στιλπνή και παχύρρευστη σάλτσα.
  • Βήμα 6 Μεταφέρω τους λουκουμάδες σε ατομικά μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύνω με την κουβερτούρα και σκορπίζω τα τριμμένα φουντούκια. Σερβίρω τους λουκουμάδες ζεστούς.

Related Posts

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

Οι λουκουμάδες δεν είναι μόνο γλυκοί. Η τεχνική είναι κοινή για γλυκά και αλμυρά μείγματα. Το συγκεκριμένο έχει απίθανα καπνιστή γεύση από το σκουμπρί και λιώνει εξαιρετικά στο στόμα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ

Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς μπακαλιαροκεφτέδες αλλά για αέρινους λουκουμάδες με υπέροχη γεύση!