40΄ | 50΄ | 1 ταψί 28 εκ. | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στο Καρπενήσι. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη γέμιση με τυριά
Για τη γέμιση με λουκάνικο
|
Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά για τη γέμιση τυριών. Σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά καβουρδίζω τον κιμά λουκάνικου. Προσθέτω τις πιπεριές. Ανακατεύω για 2 λεπτά και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνω το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει λίγο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω σε καθαρή επιφάνεια εργασίας ένα παραδοσιακό φύλλο, το αλείφω με μαργαρίνη και πάνω του ρίχνω πασπαλιστά τη μισή ποσότητα από τη γέμιση του λουκάνικου κατά μήκος του φύλλου. Το τυλίγω σε ρολό κατά μήκος γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να μην αδειάσει η γέμιση, φτιάχνοντας δηλαδή ένα στριφτάρι. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση λουκάνικου σε ένα άλλο φύλλο. Αλείφω με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. και το στρώνω με ένα φύλλο. Περιμετρικά στο εσωτερικό του ταψιού βάζω τα δύο στριφτάρια σχηματίζοντας μια κουλούρα. Στρώνω 3 λαδωμένα φύλλα στο ταψί και πάνω τους απλώνω τη γέμιση με τα τυριά. Σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα, τα οποία γυρίζουμε τι άκρες προς τα μέσα ,έτσι ώστε να μην καλύψω τα στριφτάρια . Χτυπάω σε ένα μπολ το γάλα και τα αυγά και απλώνω το μίγμα στην επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζω με τον παπαρουνόσπορο και ψήνω την πίτα για 45 -50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. |