Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

: 15-20 πιτάκια
: 20 min
: 30 min
           
: 30 min

Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Διαλέξτε όποιο χωριάτικο λουκάνικο σάς αρέσει: με πορτοκάλι, με πράσο, ή πικάντικο.

Υλικά
  • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτα ή ζύμη κουρού (στα ψυγεία και τους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
  • λίγο αλεύρι, για την επιφάνεια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρόκος βιολογικού αυγού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ηλιόσποροι (στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα με ξηρούς καρπούς) ή ½ φλιτζάνι κοπανισμένα φουντούκια
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα της αρεσκείας σας (διαλέξτε όσο πιο λεπτά βρείτε και αν είναι δυνατόν με τα λιγότερα κομμάτια λίπους)
  • 2 βιολογικά αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Αφαιρώ το περίβλημα των λουκάνικων (είτε είναι χάρτινο είτε από φυσικό έντερο) και κομματιάζω καλά το ψαχνό του λουκάνικου –ιδανικά, το τρίβω στον τρίφτη, αλλιώς το κομματιάζω με ένα πιρούνι. Το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα αυγά, τη ντομάτα Pummaro, τη μουστάρδα, το κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλάτι δεν βάζω γιατί τα χωριάτικα λουκάνικα, κατά κανόνα, είναι αλμυρά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Για τα λουκανικοπιτάκια: Απλώνω το φύλλο σφολιάτας ή κουρού σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνω το μείγμα της γέμισης επάνω στο φύλλο, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω στο 1 εκ. περιμετρικά. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό, το αλείφω με τον κρόκο του αυγού και το πασπαλίζω με τους ηλιόσπορους ή με το κοπανισμένο φουντούκι, πιέζοντας για να κολλήσουν καλά στη ζύμη. Τυλίγω προσεκτικά το ρολό με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο, για να σφίξει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βγάζω το ρολό από το ψυγείο, αφαιρώ με προσοχή τη διάφανη μεμβράνη και κόβω το ρολό σε κομμάτια πάχους 1½ εκ. (βγαίνουν 15 – 20 κομμάτια).
  • Βήμα 4 Στρώνω με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί (ή μια λαμαρίνα φούρνου) και ξαπλώνω τα φετάκια ρολού στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά για να τα σερβίρω.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΡΕΠΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

Elegant συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε ένα τετ-α-τετ δείπνο με τον σύντροφό σας.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Ένα φαγάκι, σκέτο βάλσαμο για τα ταλαιπωρημένα στομάχια. Ότι πρέπει για τα κρύα του Χειμώνα που μας χορταίνει και μας ζεσταίνει. H μεσόσπερμη ελληνική ποικιλία ρυζιού διαθέτει την ιδανική ποσότητα αμύλου και θα βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος του σφαιριδίου.



Subscribe