Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΑΥΑΡΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΒΑΥΑΡΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΒΑΥΑΡΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ

: 4
: 20 min
: 20 min

Αν αγαπάτε τα πικάντικα, είμαι σίγουρη, ότι αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Τα Βαυαρικά λουκάνικα είναι τα πιο δημοφιλή στην γερμανική κουζίνα. Συνοδέψτε τα με παγωμένη μπύρα.

Υλικά
  • 4 Βαυαρικά λουκάνικα (θα τα βρείτε στα μεγάλα super market και deli)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1 λεπτό. Προσθέτω την πάστα σκόρδου, τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί.
  • Βήμα 3 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τα δύο τυριά.
  • Βήμα 4 Χαράζω τα λουκάνικα, κάθετα στη μέση, προσέχοντας να μην τα κόψω μέχρι την άκρη τους.
  • Βήμα 5 Τα ανοίγω λίγο και με ένα κουταλάκι βάζω κατά μήκος, λίγη από την καυτερή σάλτσα. Γεμίζω με αρκετά τυριά και τοποθετώ τα λουκάνικα σε ένα ταψάκι, κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Βήμα 6 Βάζω το ταψάκι στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να λιώσουν τα τυριά.
  • Βήμα 7 Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

Πρόκειται για παραδοσιακό Μαροκινό φαγητό που σερβίρεται ως σαλάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από ρεβίθια σούπα, καλά στραγγισμένα από το ζωμό τους.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ, ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Μια διαφορετική συνταγή για τα ρεβύθια που παίρνουν νοστιμιά από τα πικάντικα λουκάνικα και τα γευστικά πράσα. Μια συνταγή που γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να φαγωθεί και κρύα.