ΛΙΚΕΡ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ
: 3 λίτρα
: 20 min
Ένα εύκολο και δροσερό λικεράκι που πίνεται ελαφρά παγωμένο της ζεστές βραδιές του καλοκαιριού.
Υλικά
- 2 λίτρα βότκα
- 18-20 λεμόνια, ακέρωτα, κατά προτίμηση βιολογικά
- για το σιρόπι
- 1 λίτρο νερό
- 600 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
- Βήμα 1 Πλένω καλά τα λεμόνια και με ένα πίλερ (εργαλείο ξεφλουδίσματος) ή με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρώ τη φλούδα τους. Προσπαθώ να έχω όσο λιγότερο γίνεται από το λευκό μέρος της σάρκας των λεμονιών γιατί αυτό είναι που πικρίζει το λικέρ μου.
- Βήμα 2 Σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι ρίχνω την βότκα και τις φλούδες από τα λεμόνια. Κλείνω το καπάκι και φυλάω το βάζο για 20 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Κάθε 2 ημέρες κάνω μια ανάδευση χωρίς να ανοίξω το βάζο.
- Βήμα 3 Την 20ή ημέρα ανοίγω το βάζο, σουρώνω το υγρό από ψιλή γάζα για να μην υπάρχουν καθόλου κομμάτια λεμονιού.
- Βήμα 4 Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη και αφήνω να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Βήμα 5 Αναμειγνύω τα δύο υγρά σιγά σιγά ανακατεύοντας και τα αδειάζω σε μπουκάλια.
- Βήμα 6 Πίνεται ελαφρά παγωμένο.