Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΙΚΕΡ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

ΛΙΚΕΡ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

ΛΙΚΕΡ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

: 3 λίτρα
: 20 min

Ένα εύκολο και δροσερό λικεράκι που πίνεται ελαφρά παγωμένο της ζεστές βραδιές του καλοκαιριού.

Υλικά
  • 2 λίτρα βότκα
  • 18-20 λεμόνια, ακέρωτα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • για το σιρόπι
  • 1 λίτρο νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα λεμόνια και με ένα πίλερ (εργαλείο ξεφλουδίσματος) ή με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρώ τη φλούδα τους. Προσπαθώ να έχω όσο λιγότερο γίνεται από το λευκό μέρος της σάρκας των λεμονιών γιατί αυτό είναι που πικρίζει το λικέρ μου.
  • Βήμα 2 Σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι ρίχνω την βότκα και τις φλούδες από τα λεμόνια. Κλείνω το καπάκι και φυλάω το βάζο για 20 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Κάθε 2 ημέρες κάνω μια ανάδευση χωρίς να ανοίξω το βάζο.
  • Βήμα 3 Την 20ή ημέρα ανοίγω το βάζο, σουρώνω το υγρό από ψιλή γάζα για να μην υπάρχουν καθόλου κομμάτια λεμονιού.
  • Βήμα 4 Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη και αφήνω να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Βήμα 5 Αναμειγνύω τα δύο υγρά σιγά σιγά ανακατεύοντας και τα αδειάζω σε μπουκάλια.
  • Βήμα 6 Πίνεται ελαφρά παγωμένο.