destination taste!

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ

: 1½ λίτρο
: 1 hr

Τα βύσσινα που μένουν όταν σουρώνω το ποτό, δεν τα πετάω! Τα φυλάω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 χρόνο μέσα, σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων. Τα χρησιμοποιώ όταν φτιάχνω τούρτα Μπλακ Φόρεστ ή άλλα γλυκά και πάστες. Επίσης παίζουν το ρόλο μαρασκίνο σε ποτά ή τα σερβίρω με παγωτό.

Υλικά
  • 1 κιλό βύσσινα, ώριμα
  • 1 λίτρο καλής ποιότητας κονιάκ
  • 1 κιλό ψιλή ζάχαρη
  • 4 – 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους. Τα ρίχνω όλα σε μια μεγάλη γυάλα με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτω το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω τη γυάλα.
  • Βήμα 2 Την αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο (ταράτσα, μπαλκόνι, βεράντα) για τουλάχιστον 2 μήνες, αλλά, αν η καλοκαιρία είναι παρατεταμένη, την αφήνω ακόμη περισσότερο, π.χ. μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη.
  • Βήμα 3 Τις πρώτες ημέρες ανακινώ έντονα τη γυάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βήμα 4 Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό. Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά. Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο.
  • Βήμα 5 Η ίδια συνταγή γίνεται και με κεράσια για να φτιάξετε λικέρ τσέρι.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Τα μύρτιλλα και τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: σε ανθοκυανίνες, που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού και σε κερκετίνη που πιθανόν βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.