Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

: 4
: 1 hr 30 min
: 12 min

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, αρκεί να είναι καβουρδισμένος για να «δυναμώσει» η γεύση του.

Υλικά
  • 400 γρ. λιγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 12 γαρίδες μεγάλες, με το κεφάλι, καθαρισμένες
  • 4 παντζάρια
  • 900 ml ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 500 ml νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πολτό σκόρδου
  • 70 ml μπράντι
  • 1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τα παντζάρια (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα), τα στεγνώνω και τα περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο. Τα πασπαλίζω με το χονδρό αλάτι, τα τυλίγω ένα, ένα με αλουμινόχαρτο και τα ψήνω στο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα. Τα βγάζω από το αλουμινόχαρτο, τα καθαρίζω από τη φλούδα, τα κόβω σε 6 κομμάτια το κάθε ένα και τα διατηρώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρω με το ελαιόλαδο τις γαρίδες και από τις 2 μεριές. Προσθέτω το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι με το πουρέ σκόρδου, ανακατεύω και σβήνω με το μπράντι. Προσθέτω το ζωμό γαρίδας (ή λαχανικών) και το νερό, αφήνω να πάρει βράση, αφαιρώ τις γαρίδες και προσθέτω τα ζυμαρικά. Βράζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το τελευταίο λεπτό προσθέτω και τα ψημένα και κομμένα παντζάρια.
  • Βήμα 3 Βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φουντούκια. Ανακατεύω και σερβίρω.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!