destination taste!

Λευκή σοκολάτα στο ποτήρι με καρύδα και κόκκινα φρούτα

Λευκή σοκολάτα στο ποτήρι με καρύδα και κόκκινα φρούτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 6 μερίδες 2 ώρες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα
Υλικά Εκτέλεση
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 400 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη για 10 λεπτά στην κατάψυξη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε σε σακουλάκια, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (θα τα βρείτε σε σακούλα κατεψυγμένα στα σούπερ μάρκετ)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όση ώρα λιώνει την ανακατεύω συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
Στο μεταξύ, χτυπάω με το μίξερ την παγωμένη κρέμα  με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω αφράτη σαντιγί. Προσθέτω τη χλιαρή σοκολάτα και την καρύδα και ανακατεύω με μια μαρίζ.
Μοιράζω το μισό μείγμα σε 6 ποτήρια, γεμίζοντας μέχρι τη μέση. Συμπληρώνω με κόκκινα φρούτα. Από πάνω μοιράζω σε κάθε ποτήρι την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνω με κόκκινα φρούτα. Πασπαλίζω με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Σερβίρω αμέσως ή διατηρώ στο ψυγείο.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ

Όλοι το ξέρουμε πως τα καρότα είναι ένα λαχανικό που το τρώνε μικροί και μεγάλοι. Έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα, μια γλυκιά γεύση, και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψετε και να τα προτιμάτε εφόσον είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και καροτίνη. Από τον Απρίλιο […]



Subscribe