Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Λευκή σοκολάτα στο ποτήρι με καρύδα και κόκκινα φρούτα

Λευκή σοκολάτα στο ποτήρι με καρύδα και κόκκινα φρούτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 6 μερίδες 2 ώρες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα
Υλικά Εκτέλεση
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 400 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη για 10 λεπτά στην κατάψυξη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένη τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε σε σακουλάκια, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (θα τα βρείτε σε σακούλα κατεψυγμένα στα σούπερ μάρκετ)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όση ώρα λιώνει την ανακατεύω συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.
Στο μεταξύ, χτυπάω με το μίξερ την παγωμένη κρέμα  με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω αφράτη σαντιγί. Προσθέτω τη χλιαρή σοκολάτα και την καρύδα και ανακατεύω με μια μαρίζ.
Μοιράζω το μισό μείγμα σε 6 ποτήρια, γεμίζοντας μέχρι τη μέση. Συμπληρώνω με κόκκινα φρούτα. Από πάνω μοιράζω σε κάθε ποτήρι την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνω με κόκκινα φρούτα. Πασπαλίζω με τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Σερβίρω αμέσως ή διατηρώ στο ψυγείο.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]