20΄ | 20΄ | 6-8 μεριδες | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στον Πόρο (13/4/2014) | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη διακόσμηση
|
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο flora. Στρώνω με το μείγμα αυτό τον πυθμένα και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 20 εκ. διαμέτρου με αφαιρούμενο πάτο. Βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο. Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με το ξύσμα λεμονιών για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτω το χυμό λεμονιών και χτυπάω για λίγο ακόμη. Ρίχνω το μείγμα πάνω στη ψημένη βάση των μπισκότων και βάζω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κρέμα. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος διακοσμώ την τάρτα με τη φυτική σαντιγύ, φετούλες από γλυκό του κουταλιού λεμόνι, τη βυσινάδα και τη λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι. |