Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Λαχανικά γκρατινέ με κρέμα γιαουρτιού

Λαχανικά γκρατινέ με κρέμα γιαουρτιού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στη Χαλκίδα.
Υλικά Εκτέλεση
  • ½ κιλό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • ½ κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό κομμένο στη μέση
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα χοντρά κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζω νερό σε δύο κατσαρόλες και αλατίζω καλά. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνω στην πρώτη τα κομμάτια του κουνουπιδιού και τα καρότα, το χυμό από το μισό λεμόνι και την λεμονόκουπα και τα βράζω για 12 λεπτά al dente. Στην άλλη κατσαρόλα ρίχνω τα μπουκετάκια μπρόκολου το χυμό από το άλλο μισό λεμόνι και τη λεμονόκουπα και τα βράζω για 7 λεπτά al dente. Τα σουρώνω όλα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα αφήνω να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.
Ρίχνω τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τα απλώνω καλά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το μισό τυρί.

Για την κρέμα
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Παίρνω 1/2 φλιτζάνι από το γάλα (κρύο) και διαλύω εκεί το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.
Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα, χωρίς να το αφήσω να πάρει βράση. Προσθέτω το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύω ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το γιαούρτι, τα αυγά, το τριμμένο καρότο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψί με τα λαχανικά και το απλώνω ομοιόμορφα. Καλύπτω την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνω το φαγητό για 30 λεπτά.
Το σερβίρω χλιαρό ή κρύο.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe