destination taste!

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

: 4-6
: 40 min
: 15 min

Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.

Υλικά
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15 – 16 κομμάτια)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χονδρό αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • άφθονο ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Οταν κοχλάσει ρίχνω τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινώ στο νερό με μια ξύλινη κουτάλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να γίνουν αλ ντέντε. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνω σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες για να στραγγίξουν πολύ καλά και να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 2 Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβω χιαστί κάθε λαζάνι ώστε από το καθένα να φτιάξω 4 τρίγωνα κομμάτια. Τα απλώνω ξανά σε καθαρές νοτισμένες πετσέτες.
  • Βήμα 3 Βάζω να κάψει σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο) και τηγανίζω τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1 – 2 λεπτά το πολύ, μέχρι απλώς να ροδίσουν απαλά. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζω με χονδρό αλάτι, χονδροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
  • Βήμα 4 Τα σερβίρω σαν ορεκτικό με μια καλής ποιότητας σπιτική σάλτσα bbq ή με ντιπ με βάση το γιαούρτι ή το κατίκι.

Related Posts

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ – ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΠΕΛΜΕΝΙ ΣΟΥΠΑ – ΠΕΛΜΕΝΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

Δύο διαφορετικά πιάτα με πρωταγωνιστή τα ρωσικά πελμένι. Σε μια ελαφριά σούπα με κοκκαλοζούμι αλλά και «σουρωτά» με καβουρισμένο βούτυρο και σχοινόπρασο.

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]