destination taste!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Φαγάκι για να χορτάσει και τον πιο πεινασμένο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όσα πιο πολλά είδη μανιταριών βρείτε στην αγορά. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα στο μούλτι.

Υλικά
  • 500 γρ. λαζάνι, ΗΛΙΟΣ
  • 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα διάφορα (πορτομπέλο, ασπρομανίταρα, πλευρώτους), κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω το λαζάνι και το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό και στραγγίζω τα ζυμαρικά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνω όλα τα μανιτάρια και σοτάρω για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να εξατιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ανακινώντας το γουόκ.
  • Βήμα 3 Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακινώ για 3-4 λεπτά στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο και τη φέτα.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τα λαζάνια σε μια πιατέλα και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.