Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4
: 40 min
: 1 hr

Τέλειο φαγητό που τα μοσχαρίσια λουκάνικα δίνουν ξεχωριστή γεύση. Αν θέλετε, με την ίδια γέμιση μπορείτε να φτιάξετε και κανελόνια ή κοχύλια γεμιστά.

Υλικά
  • 200 γρ. λαζάνια
  • 450 γρ. μοσχαρίσια λουκάνικα, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 400 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 450 γρ. μοτσαρέλα (200 γρ. κομμένη σε λεπτές φέτες & 250 γρ. θρυμματισμένη με το χέρι)
  • 250 γρ. ανθότυρο (ή ρικότα), θρυμματισμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Μόλις μυρίσει ρίχνω τα ντοματάκια, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Βήμα 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα λουκάνικα και με ένα κουτάλι «σπάω» τα χοντρά κομμάτια τους για να γίνουν σαν κιμάς. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 10 λεπτά.
  • Βήμα 4 Από την κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας, βγάζω 3 γεμάτες κουταλιές σε ένα μπολ και την υπόλοιπη την ρίχνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Προσθέτω τον μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Σε ένα μπολ ανακατεύω την θρυμματισμένη μοτσαρέλα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 6 Λαδώνω ένα πιρέξ με ελάχιστο ελαιόλαδο και απλώνω στο πάτο του την σάλτσα που έχω κρατήσει στην άκρη. Στρώνω μια σειρά με λαζάνια και απλώνω το 1/3 του μείγματος με τα λουκάνικα. Πασπαλίζω με το ½ μείγμα των τυριών και σκεπάζω με μια σειρά λαζάνια. Στρώνω άλλο 1/3 από το μείγμα με τα λουκάνικα και πασπαλίζω με την δεύτερη δόση τυριών.
  • Βήμα 7 Σκεπάζω με μια τελευταία σειρά λαζάνια και απλώνω την τελευταία δόση με τα λουκάνικα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 45 λεπτά.
  • Βήμα 8 Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, σκορπάω τις φέτες μοτσαρέλας και επαναφέρω το σκεύος στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βήμα 9 Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και το αφήνω για 20 λεπτά πριν το κόψω.

Related Posts

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.



Subscribe