Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΛΑΒΡΑΚΙ ME ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΚΟΥΣΚΟΥΣ

ΛΑΒΡΑΚΙ ME ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΚΟΥΣΚΟΥΣ

ΛΑΒΡΑΚΙ ME ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & ΚΟΥΣΚΟΥΣ

: 4
: 20 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Τα λαβράκια, καθώς και όλα τα ψάρια, με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Η υπέροχη πρόταση της Ντίνας Νικολάου έρχεται να επιβεβαιώσει πως η αξεπέραστη γεύση από το λαβράκι FISH FROM GREECE συναντά και την υψηλή διατροφική αξία. Τα λαβράκι μας παρέχει πρωτεΐνες, ίδιες με αυτές του κρέατος, ενώ ακόμα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, κυρίως Α, βιοφλαβονοειδή, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το κους κους έρχεται να συμπληρώσει αυτό το κοκτέιλ βιταμινών καθώς είναι πλούσιο σε όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητές για την εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού, αλλά και για το νευρικό μας σύστημα, ενώ παράλληλα μας τροφοδοτεί και αρκετές φυτικές ίνες. Τέλος, το ρόδι θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από την παραπάνω συνταγή.

Υλικά
  • 2 μεγάλα ολόκληρα λαβράκια καθαρισμένα, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish From Greece
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 ακέρωτο λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για το κουσκούς
  • 150 γρ. κουσκούς
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 190 ml ζωμό λαχανικών
  • Σπόρους από 1 ρόδι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το τζίντερ, το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο.
  • Βήμα 2 Αλείφω τα ψάρια με το μείγμα (μέσα έξω) και γεμίζω τις κοιλιές τους με τις φέτες λεμονιού. Τοποθετώ τα ψάρια στο κέντρο ενός αντικολλητικού χαρτιού και κλείνω σε πακέτο. Τοποθετώ το πακέτο σε μια λαμαρίνα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Για το κουσκούς: Βάζω το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κουσκούς ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά. Σκεπάζω με το καπάκι, σβήνω τη φωτιά και αφήνω το κουσκούς να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αφαιρώ το καπάκι και προσθέτω τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Απλώνω σε μια μεγάλη πιατέλα το κουσκούς και σκορπίζω τους σπόρους ροδιού. Τοποθετώ τα ψημένα λαβράκια και σερβίρω.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]