Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κύκλος καινοτόμων σεμιναρίων από τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη

Κύκλος καινοτόμων σεμιναρίων από τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2018 – 2019 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018
ΛΑΡΙΣΑ 5, 6, 7, 8 & 9
PHOTO: tensteps / Photography

Ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, γνωστός στο χώρο της γαστρονομίας για τις «ιδιαίτερες» τομές παγκοσμίου ενδιαφέροντος που φέρνει στην Ελληνική κουζίνα εξελίσσοντας την βαθιά της παράδοση και την οποία προτείνει ως υψηλού ενδιαφέροντος στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή παρουσιάζει κύκλο σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα με τον τίτλο «Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ».
Τα σεμινάρια αφορούν στους Επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας (ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΕΣΤΙΑΣΗΣ).  H έναρξή τους θα γίνει στη Λάρισα από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος μέχρι τον Μάρτιο του 2019.
Ξεκινώντας από τη Θεσσαλία ο σεφ θέλει να προτείνει την αποκέντρωση της εκπαίδευσης γιατί θεωρεί ότι είναι καιρός να «ανοίξει» το τόξο της Ελληνικής γαστρονομικής σκηνής.

Λίγα λόγια για τον τίτλο και το concept των σεμιναρίων από τον σεφ.
Οι εξελίξεις στο χώρο της μαγειρικής είναι πολλές και οι απαιτήσεις σε γνώση, τεχνικές, γεύση, παρουσίαση και μαγειρική πρόταση συνεχώς αυξάνονται.
Προσωπικά προτείνω να οχυρωθούμε με γνώσεις και τεχνικές. Να ξαναδούμε την παράδοσή μας σε μαγειρική και προϊόντα και να δημιουργήσει έτσι ο καθένας τη δική του «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ». Η γνώση είναι για να μοιράζεται και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε τόσο ομαδικά όσο και ατομικά.
Ένας σεφ ή ένας εστιάτορας δεν κερδίζουν τίποτα πια με το να «κλείνονται» στην κουζίνα ή πίσω από τη ζωντανή σκηνή ενός εστιατορίου. Οφείλουν να είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη δουλειά τους πρόσωπο με πρόσωπο με τον πελάτη τους, με το προσωπικό της σάλας, τη διεύθυνση και την ιδιοκτησία. Να ξέρουν πολύ καλά την ταυτότητα του εστιατορίου έτσι ώστε να μπορούν να φωτίσουν ο καθένας τη του δουλειά τους, παρουσιάζοντας το κατάλληλο μενού ή την πρέπουσα εξυπηρέτηση. Ένας σεφ οφείλει να ξέρει από τη μία να προστατεύει την ιδιοκτησία ελέγχοντας τα κόστη και τη διαχείριση των πρώτων υλών αλλά και να προτείνει συνεχώς τρόπους αύξησης του κέρδους της επιχείρησης με σκοπό την ικανοποίηση των πελατών.
Ένας σεφ και ένας εστιάτορας  καλούνται να χτίσουν  «την ομάδα». Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο. Πως χτίζουμε μία ομάδα; Πως διαχειριζόμαστε τις εντάσεις και το στρες; Πως «προχωράμε» μπροστά όλοι μαζί και ο κάθε ένας μόνος του;
Η φύση του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας είναι ανταγωνιστική και μάλιστα καθημερινά.
Είναι μέσα στα καθήκοντά μας να βλέπουμε μακριά και να προετοιμαζόμαστε για τις εξελίξεις. Οφείλουμε λοιπόν να αποκτήσουμε μία κοινή «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ». Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να εντάξουμε μία φόρμα σεμιναρίων που να ξεφεύγει από τα τετριμμένα και από φέτος εντάσσουμε στα σεμινάρια επιπλέον ειδικότητες που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες. Φέτος οι κατηγορίες που θα πλαισιώσουν τη μαγειρική αυτές θα είναι : «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ» & «STRESS MANAGEMENT
Όλα τα παραπάνω  και άλλα πολλά θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν προτάσεις και λύσεις τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Κάθε σεμινάριο θα έχει διαφορετική θεματολογία
Την εφαρμογή του concept έχει αναλάβει η εταιρία tensteps (www.10steps.gr) με την εξειδικευμένη υπηρεσία της «GASTRONOMIA»
Έναρξη σεμιναρίων στη Λάρισα 5, 6, 7, 8, & 9 Νοεμβρίου,
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ a la carte 6, 7 & 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ/ΘΕΣΕΙΣ 45,
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ» (ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ) 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / ΘΕΣΕΙΣ 35
«STRESS MANAGEMENT» (ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ) 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / ΘΕΣΕΙΣ 35

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΑΘΗΝΑ 27, 28 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 10.30 έως 18.30 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΛΑΡΙΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ & ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ» ΘΕΣΕΙΣ 35
Δευτέρα: 5/11
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Ταυτότητα εστιατορίου.
Επιλογή μαγειρικής ομάδας
Επιλογή προσωπικού.
Εκπαίδευση προσωπικού.
Χτίσιμο ομάδας
Στοχοποίηση κοινού.
Φήμη και πελατεία.

«ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ» ΘΕΣΕΙΣ 45
Τρίτη: 6/11 Τετάρτη: 7/11 Πέμπτη: 8/11 ΘΕΣΕΙΣ 45
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Εξελιγμένη χημεία φαγητού
και εφαρμογές της.
Οι γεύσεις και πως τις εξελίσσουμε.
Θερμότητα εφαρμοσμένη στις παραδοσιακές και νέες τεχνικές.
Γεύσεις των προϊόντων: οι κύριοι οδηγοί μας.
Αργό μαγείρεμα: ο μεγάλος νικητής του μενού.
Κρέας, το γνωστό – άγνωστο προϊόν.
Το κέντρο της τροφής: σημείο συνάντησης με το γευστικό αποτέλεσμα.
Η μαγειρική ταυτότητα του σεφ.
Ικανοποιημένοι πελάτες.
Εισαγωγή σε δύο “τελευταίες” γαστρονομικές τάσεις.
Μοντέρνα “εστιατορική” ζαχαροπλαστική

«STRESS MANAGEMENT» ΘΕΣΕΙΣ 35
Παρασκευή: 9/11
Τι πραγματικά σημαίνει stress;
Υπάρχει τρόπος να προλάβω στρεσογόνες καταστάσεις;
Πως διαχειρίζομαι το stress των άλλων;
Πως αντιμετωπίζω το ομαδικό stress;
Πως μπορώ να προστατευτώ από το δικό μου stress;

ΚΟΣΤΗ:
• ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ: 350 ΕΥΡΏ (ΤΡΙΗΜΕΡΟ – 22-24 ΩΡΕΣ ΣΥΝΟΛΟ)
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ»: 130€ (ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ – 8 ΩΡΕΣ
STRESS MANAGEMENT: 130€ (ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ – 8 ΩΡΕΣ)

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΗΜΕΡΕΣ:
ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ 610€
ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 518€

*ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, & BOOKLET  με 8 συνταγές του σεφ και ειδικές σημειώσεις από την ανάπτυξη των θεμάτων σε θεωρητικό επίπεδο.

*Επικοινωνία- ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
www.stylianoudakisgeorge.com ,email: [email protected] τηλ: 6946 741 295 (Ιωάννα Σταβάρα) .


Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]