Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ

: 4 - 6
: 15 min
: 1 hr 30 min

Ιδιαίτερο και γιορτινό φαγητό που ταιριάζει πολύ με ένα ρωμαλέο κρασί για να το απογειώσει.

Υλικά
  • 1 κόκορας (ή χωριάτικο κοτόπουλο) 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 500 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, μικρά ολόκληρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ρίγανη ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αλατοπιπερώνω καλά το κοτόπουλο και βάζω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα να ζεσταθεί. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα σε μονή στρώση για να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  • Βήμα 2 Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρω για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Προσθέτω το σκόρδο και επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη δάφνη και το μπαχάρι και ρίχνω το κόκκινο κρασί το οποίο θα πρέπει να σκεπάζει το κοτόπουλο.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 1½ ώρα.
  • Βήμα 4 Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κουνάω λίγο την κατσαρόλα για σκορπίσει η ρίγανη το άρωμά της και σερβίρω.


Related Posts

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 3 – 4 ώρες με μαρινάδα που θα φτιάξουμε από το κρασί, το ξίδι και τα μπαχαρικά της συνταγής.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]