Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κόκορας γεμιστός με πατάτες

Κόκορας γεμιστός με πατάτες
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 2 ώρες 6 – 8 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα!
Υλικά Εκτέλεση
1 μεγάλος κόκορας, βάρους 2½  – 3 κιλών περίπου

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. πατάτες baby
  • 150 γρ. Φέτα
  • 7 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόσκονη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρούστα

  • 100 γρ. βουτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • 100 γρ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά.

Για το ψήσιμο: Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για την κρούστα και ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Γεμίζω τον κόκορα με το μείγμα της γέμισης. Αλατοπιπερώνω καλά όλη την εξωτερική επιφάνεια του πουλερικού και την αλείφω με το μείγμα της κρούστας.
Στρώνω στον πάγκο της κουζίνας 2 μεγάλες λαδόκολλες και τοποθετώ πάνω το γεμιστό κόκορα. Τυλίγω καλά τον κόκκορα μέσα στις λαδόκολες. Μεταφέρω το πακέτο μέσα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 2 ώρες στους 180°C.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe