30´ | 2 ώρες | 6 μερίδες | 12 ώρες | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο. | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη κρούστα
Για την μαρινάτα αλατόνερου
|
Για το μαρινάρισμα: Σε μια μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα (που να χωράει ολόκληρο τον κόκορα) βάζω όλα τα υλικά και βυθίζω μέσα τον κόκορα. Βάζω πάνω στον κόκορα ένα βάρος έτσι ώστε να κρατηθεί μέσα στο νερό σκεπασμένος. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και αφήνω τον κόκορα να μαριναριστεί για 1 νύχτα στο ψυγείο ή σε κρύο μέρος. Την άλλη μέρα ξεπλένω καλά τον κόκορα με τρεχούμενο νερό και τον σκουπίζω καλά μέσα και έξω.Για το ψήσιμο: Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά για την κρούστα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμειγνύω τα κάστανα, τα κράνμπερυ, τις σταφίδες, το γιαούρτι και την πούδρα αμυγδάλου. Καρυκεύω τη γέμιση με την πάπρικα. Αλατοπιπερώνω και γεμίζω με αυτό το μίγμα τον κόκορα. Αλατοπιπερώνω καλά το εξωτερικό του κόκκορα και τον αλείφω καλά με το μίγμα της κρούστας. Βάζω τον κόκορα σε ταψί φούρνου. Βάζω τα πορτοκάλια της μαρινάτας γύρω από τον κόκκορα. Ραντίζω με ελαιόλαδο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Ξεσκεπάζω τον κόκορα και αφήνω να ψηθεί για μια ώρα ακόμη. |