Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κυδώνια σε σιρόπι με κρέμα γιαούρτι-σοκολάτα

Κυδώνια σε σιρόπι με κρέμα γιαούρτι-σοκολάτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 1 ώρα 8 κυδώνια [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι
Υλικά Εκτέλεση
  • 8 κυδώνια μικρού ή μέτριου μεγέθους, γερά
  • 1 κουτ. σούπας καρφάκια γαρίφαλου
  • 2 μικρά ξυλάκια κανέλας
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml κονιάκ
  • λίγη σκόνη κανέλας, για το σερβίρισμα

Για την κρέμα γιαουρτιού –σοκολάτας

  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • λίγη κανέλα σκόνη

Πλένω τα κυδώνια, τα σκουπίζω και τα ξεφλουδίζω. Στη συνέχεια αφαιρώ τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι το οποίο βυθίζω στο κέντρο κάθε κυδωνιού από το κοτσάνι, και το περιστρέφω μερικές φορές).
Σε κάθε κυδώνι  καρφώνω από 2 – 3 γαρίφαλα.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τη βανιλίνη και λίγα καρφάκια γαρύφαλου.
Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζω τα κυδώνια μέσα στην κατσαρόλα σε μονή στρώση και προσθέτω τόσο νερό, όσο να σκεπαστούν τα κυδώνια.
Σκεπάζω με το καπάκι και χαμηλώνω τη φωτιά και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 1 ώρα μέχρι τα κυδώνια να αποκτήσουν ένα βαθύ κοκκινωπό χρώμα και να μείνει στην κατσαρόλα ένα σκουρόχρωμο, σχετικά πυκνό σιρόπι.
Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και με προσοχή βγάζω τα κυδώνια από το σιρόπι. Τα μεταφέρω σε μια πιατέλα και τα αφήνω κατά μέρος.
Για την κρέμα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι, την τριμμένη σοκολάτα και λίγη κανέλα σκόνη.

Σερβίρω σε βαθύ πιάτο ένα κυδώνι κομμένο στη μέση βάζοντας σε κάθε μισό από 2 κουταλιές κρέμα γιαουρτιού. Προσθέτω λίγο από το σιρόπι που έχει απομείνει στην κατσαρόλα και πασπαλίζω με λίγη κανέλα σκόνη.


Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]