20΄ | 1 ώρα | 8 κυδώνια | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για την κρέμα γιαουρτιού –σοκολάτας
|
Πλένω τα κυδώνια, τα σκουπίζω και τα ξεφλουδίζω. Στη συνέχεια αφαιρώ τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι το οποίο βυθίζω στο κέντρο κάθε κυδωνιού από το κοτσάνι, και το περιστρέφω μερικές φορές). Σερβίρω σε βαθύ πιάτο ένα κυδώνι κομμένο στη μέση βάζοντας σε κάθε μισό από 2 κουταλιές κρέμα γιαουρτιού. Προσθέτω λίγο από το σιρόπι που έχει απομείνει στην κατσαρόλα και πασπαλίζω με λίγη κανέλα σκόνη. |