Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΥΔΩΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΚΑΡΠΟΥΣ

ΚΥΔΩΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΚΑΡΠΟΥΣ

ΚΥΔΩΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ & ΚΑΡΠΟΥΣ

: 4
: 20 min
: 30 min

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε χρησιμοποιώντας μήλα ή αχλάδια, αποφεύγοντας να τα βράσετε πριν το ψήσιμο. Είναι αρκετά μαλακά και μπορείτε να τα ψήσετε για λίγο περισσότερο χρόνο.

Υλικά
  • 4 κυδώνια, καθαρισμένα ολόκληρα
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα
  • 80 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης), κοπανισμένα
  • 80 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερις, μαύρες σταφίδες, ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
  • 80 γρ. μπισκότα κανέλας, σπασμένα σε μικρά κομμάτια (όχι τριμμένα)
  • 80 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω εξωτερικά τα κυδώνια και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα σε μονή στρώση. Προσθέτω το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και το χυμό λεμονιού. Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάσει και βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Βγάζω τα κυδώνια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπισκότα, τη σοκολάτα και το μέλι. Με ένα μαχαίρι κόβω ένα καπάκι από το πάνω μέρος των κυδωνιών, εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι. Κρατάω κατά μέρος τα καπάκια και με ένα κουταλάκι αφαιρώ ένα μέρος από το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο ½ εκατοστό περιμετρικά. Πετάω τα κουκούτσια και παίρνω όση σάρκα έχω βγάλει, την κομματιάζω και την ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.
  • Βήμα 3 Στερεώνω τα κυδώνια όρθια σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα. Τα γεμίζω μέχρι επάνω με το μείγμα της γέμισης και τα σκεπάζω με τα καπάκια τους. Ψιλοκόβω το βούτυρο και το σκορπίζω πάνω στα καπάκια. Ψήνω τα κυδώνια για 30 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με παγωτό, κατά προτίμηση βανίλια.

Related Posts

ΧΑΛΒΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ, ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ, ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

Ένας χαλβάς διαφορετικός από τους άλλους… Δροσερός, σοκολατένιος, σκέτη απόλαυση!

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Τα κυδώνια δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα στον παραδοσιακό χαλβά.