Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κτήμα Παλυβού… Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2018

Κτήμα Παλυβού… Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2018

Σαββάτο 1 & Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
Το ταξίδι στο ΚΟΚΚΙΝΟ συνεχίζεται…
Το Κτήμα Παλυβού σας προσκαλεί για ακόμα μια χρονιά σε ένα ταξίδι γεμάτο Γεύσεις, Τέχνη, Γνώση, Μουσική, Χορό, βόλτες στους καταπράσινους αμπελώνες και πολύ παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο & Κυριακή

  • Ολοήμερες ξεναγήσειςκαι γευσιγνωσίες στους αμπελώνες και στους χώρους του οινοποιείου.
  • Έκθεση Ζωγραφικήςτου Καλλιτέχνη Νίκου Καρόκη .
  • Το τρενάκι του τρύγου με αφετηρία το Κτήμα Παλυβού θα σας πάει ένα μαγευτικό ταξίδι ανάμεσα στους καταπράσινους Αμπελώνες της αρχαίας Νεμέας , στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής και στα υπόλοιπα αξιοθέατα της Νεμέας. Θα πραγματοποιηθεί στάση 20 λεπτών στην κεντρική πλατεία γευσιγνωσίας στη Νεμέα οπού μπορείτε να πραγματοποιήσετε γευσιγνωσία με όλα τα κρασιά της περιοχής). Το τρενάκι του Τρύγου θα κάνει βόλτες Σάββατο & Κυριακή 11:00 , 14:00 & 17:00 ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  • Γευτείτε παγωτά από ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ & ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ από τον pastry chef Γεώργιο Τσελώνη.
  • Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτωνμε υλικά της αμπέλου , χρυσό και ασήμι από τον αργυροχρυσοχόο Χρήστο Λάζαρη.
  • Το ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ στηρίζειτο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και φιλοξενεί χειροποίητες δημιουργίες καθώς και κουμπαρά του ιδρύματος για την ενίσχυση του .

Σάββατο

  • 12:30: Ο μάγειρας Γιώργος Τσούλης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο μαγειρικής γεμάτο γεύσεις και αρώματα εμπνευσμένα από το κρασί και το αμπέλι .
  • 15:30: PRIVE Γεύμα στον αμπελώνα του κτήματος.
  • Ο Γιώργος Τσούλης δημιουργεί live ένα μενού τεσσάρων πιάτων ειδικά για να συνοδεύει τα premium κρασιά του Κτήματος μας. (35€/άτομο απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο info@palivos.gr ή στο 6946296476) (*Ενημερώνουμε ότι το γεύμα θα πραγματοποιηθεί μέσα στη φύση κάτω από μια κληματαριά που θα λούζεται από τον ήλιο)
  • 18:00: Μια διαφορετική ξενάγηση για τη Νεμέα και το Κτήμα Παλυβού και γευσιγνωσία συλλεκτικών κρασιών του Κτήματος μέσα από τα μάτια από του Αμπελουργού – Οινοποιού Γιώργου Παλυβού και της Οινολόγου Ευαγγελίας Παλυβού …μη το χάσετε (απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@palivos.gr ή στο 6946296476)
  • 20:00: Ομιλία για την επίδραση του κρασιού στη διατροφή και τον οργανισμό μας από τον γνωστό σε όλους μας Διαιτολόγο –Διατροφολόγο PhD Δημήτρη Γρηγοράκη.
  • 21:00: Ο Γιάννης Κότσιρας και η μπάντα του μας υπόσχονται μια μαγευτική βραδιά κάτω από τα αστέρια γεμάτη μουσική και κρασί.

Κυριακή

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ & ΚΡΑΣΙ είναι ώρα για γιορτή……
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μια μεγάλη γιορτή ΤΡΥΓΟΥ περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουμε με τα αρώματα των ώριμων σταφυλιών.

  • 11:00: Πάμε όλοι στον αμπελώνα για τρύγο … ύστερα πατάμε τα σταφύλια για να πάρουμε τον πιο νόστιμο χυμό .
    Παράλληλα η αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου γίνεται μαζί σας παιδί και με μια διαφορετική αφήγηση μετατρέπει τους μικρούς μας φίλους σε μικρούς τρυγητές και οινοποιούς μιας άλλης εποχής .
  • 12:00: Τη σκυτάλη παίρνει ο μάγος Dante για να μας χαρίσει στιγμές μαγείας .
  • Οpastry chef Γεώργιος Τσελώνης δημιουργεί συνταγές με μούστο. Η Παραδοσιακή μουσταλευριά τα μουστοκούλουρα και οι παγωμένες γρανίτες θα περιμένουν τους κουρασμένους μικρούς και μεγάλους τρυγητές να τα απολαύσουν.
  • Θα ακολουθήσει τραπέζι με εκλεκτά εδέσματα του τρύγου.

Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]