προορισμός…γεύση!

Ως εικόνες που δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν ποτέ μοιάζουν να είναι αυτές που αποκόμισα πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2017. Τις φέρνω μπροστά μου ξανά και ξανά και νομίζω ότι ξαναζώ τις στιγμές, μυρίζω τα αρώματα, γεύομαι τις γεύσεις, αντικρίζω το πρασινογάλαζο της φύσης και κερδίζω συνεχώς εμπειρίες ζωής!
IMG_7343 Μία από αυτές – τις πολύ καλές – αποκτά κανείς στο «Κτήμα Παγώνη» στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής. Η περιγραφή – όσο πλούσια σε λέξεις κι αν ακουστεί – τόσο φτωχά αποδίδει την πραγματικότητα: ατέλειωτες ροδάνθιστες πλαγιές, στις οποίες μεταβαίνει κανείς τα μαγιάτικα πρωινά, προκειμένου να συλλέξει με την οικογένεια Παγώνη τα πέταλα των ρόδων…Η μαγεία του βουνού δημιουργεί ανεξίτηλες και ζωντανές παραστάσεις. Είναι οι στιγμές ζωής που δοξάζει κανείς το Θεό για τα δώρα που προσφέρει στον άνθρωπο / είναι οι ώρες που δε μπορούν να συγκριθούν με το σύνηθες ή με το καθημερινό.
IMG_7358 copy Τα πέταλα των ρόδων πηγαίνουν κατευθείαν για επεξεργασία στο εργαστήρι, όπου βρέθηκα κι εγώ για να παρακολουθήσω τη διαδικασία. Ο μπαμπάς Παύλος – μαχητής και στυλοβάτης της οικογένειας – τα τοποθετεί στις πρέσες και η Κατερίνα – η υπερδραστήρια κόρη – μου εξηγεί τον τρόπο παραγωγής.
Όλα τα βιολογικά προϊόντα του κτήματος βρίσκονται εκεί, στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού:ροδόνερα, ροδέλαια, αιθέρια έλαια, ανθόνερα, κρέμες, κ.α., τα οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς επικοινωνώντας με την Κατερίνα.
Πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε εδώ.
Και μια που μιλούμε για ρόδα, σας έχω εδώ έτοιμη την πιο γλυκιά συνταγή για κέικ τριαντάφυλλο, αυτήν που θα κάνετε εύκολα, αφού έχετε προμηθευτεί ό,τι χρειάζεσθε από το «Κτήμα Παγώνη». Καλή σας Επιτυχία!
IMG_7361

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση