destination taste!

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

: 15-20
: 30 min
: 25 min

Η κανέλα, το καρύδι και η σταφίδα μας ταξιδεύουν γευστικά στη μυστηριώδη Ανατολή. Απολαύστε τα αλλιώτικα κρουασανάκια με το απογευματινό καφεδάκι σας ή το τσάι σας.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) κρύο γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • Για τη γέμιση
  • 15 – 20 μπισκότα πτι μπερ, τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας νερό
  • Για την επάλειψη
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, χτυπημένοι με ένα πιρούνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο με αέρα στους 180°C και στρώνω μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Κοσκινίζω το αλεύρι και το βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τη μαγιά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω το αυγό με το γάλα και ρίχνω το μίγμα στη μπολ με το αλεύρι.
  • Βήμα 4 Ζυμώνω αρκετά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
  • Βήμα 5 Αφήνω τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βήμα 6 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω όλα τα υλικά της γέμισης και προσθέτω δύο τρεις κουταλιές της σούπας νερό.
  • Βήμα 7 Δουλεύω τη γέμιση με το χέρι μέχρι να αποκτήσει τη μορφή «πάστας».
  • Βήμα 8 Για τα κρουασανάκια: Κόβω το ζυμαράκι σε κομμάτια 50 – 60 γραμμαρίων και τα ανοίγω σε δισκάκια με διάμετρο 10 – 12 εκατοστά. Βάζω 1 με 1 ½ κουταλιά της σούπας γέμιση στο ένα ημισφαίριο και κλείνω με το άλλο μισό δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο και το στρίβω λίγο για να πάρει τη μορφή του κρουασάν.
  • Βήμα 9 Τοποθετώ τα κρουασανάκια στη λαμαρίνα και τα αλείφω με τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
  • Βήμα 10 Τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.


Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά