destination taste!

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

: 15-20
: 30 min
: 25 min

Η κανέλα, το καρύδι και η σταφίδα μας ταξιδεύουν γευστικά στη μυστηριώδη Ανατολή. Απολαύστε τα αλλιώτικα κρουασανάκια με το απογευματινό καφεδάκι σας ή το τσάι σας.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) κρύο γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • Για τη γέμιση
  • 15 – 20 μπισκότα πτι μπερ, τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • 2 – 3 κουτ. σούπας νερό
  • Για την επάλειψη
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών, χτυπημένοι με ένα πιρούνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο με αέρα στους 180°C και στρώνω μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Κοσκινίζω το αλεύρι και το βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τη μαγιά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω το αυγό με το γάλα και ρίχνω το μίγμα στη μπολ με το αλεύρι.
  • Βήμα 4 Ζυμώνω αρκετά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
  • Βήμα 5 Αφήνω τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βήμα 6 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω όλα τα υλικά της γέμισης και προσθέτω δύο τρεις κουταλιές της σούπας νερό.
  • Βήμα 7 Δουλεύω τη γέμιση με το χέρι μέχρι να αποκτήσει τη μορφή «πάστας».
  • Βήμα 8 Για τα κρουασανάκια: Κόβω το ζυμαράκι σε κομμάτια 50 – 60 γραμμαρίων και τα ανοίγω σε δισκάκια με διάμετρο 10 – 12 εκατοστά. Βάζω 1 με 1 ½ κουταλιά της σούπας γέμιση στο ένα ημισφαίριο και κλείνω με το άλλο μισό δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο και το στρίβω λίγο για να πάρει τη μορφή του κρουασάν.
  • Βήμα 9 Τοποθετώ τα κρουασανάκια στη λαμαρίνα και τα αλείφω με τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
  • Βήμα 10 Τα ψήνω για 25 – 30 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Related Posts

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΣΑΪ

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτό το παρφέ με όποιο τσάι σας αρέσει, με όποιο άρωμα θέλετε, αν και η γνώμη μου είναι ότι ταιριάζουν τα ζεστά αρώματα μπαχαρικών. Η επιλογή είναι δική σας!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ

Η διατήρηση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού εξασφαλίζεται όχι μόνο από την ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών αλλά και εκείνη των υγρών. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, η ανάγκη για επαρκή πρόσληψη νερού αυξάνεται, μιας και η έντονη εφίδρωση μπορεί να οδηγήσει […]