Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ COTTAGE CHEESE ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ COTTAGE CHEESE ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΚΡΟΣΤΙΝΙ ΜΕ COTTAGE CHEESE ΚΑΙ ΣΥΚΑ

: 4-6
: 15 min
           
: 20 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη πρόταση της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου. Τα σύκα είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο πολλών ενώ ταυτόχρονα έχουν και υψηλή θρεπτική αξία. Είναι καλή πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Ακόμα, είναι γνωστά πως καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Ο συνδυασμός τους με το protein τυρί cottage απογειώνει τη γευστική απόλαυση και παράλληλα μας χορταίνει. Οι πρωτεΐνες του τυριού με τις φυτικές ίνες του φρούτου προκαλούν αλλά και παρατείνουν τον κορεσμό. Tέλος, το τυρί cottage είναι ιδανικό για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχει δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενισχύει τη δημιουργία μυών, γεγονός που βοηθά στην καύση θερμίδων.

Υλικά
  • 1 μπαγκέτα γαλλικού τύπου
  • 200 γρ. Protein Cottage Cheese, Arla
  • 100 γρ. ξερά σύκα
  • 300 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 30 ml πετιμέζι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 30 γρ. καρύδια
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 6-8 φρέσκα σύκα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ψιλοκόβω τα ξερά σύκα, τα βάζω σε ένα μπολ και γεμίζω με το γλυκό κρασί. Τα αφήνω στην άκρη για 20 λεπτά να μαλακώσουν και να μαριναριστούν.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Κόβω την μπαγκέτα σε λεπτά φετάκια πάχους 1½ -2 εκ. Τα απλώνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 3 Βάζω στο μούλτι τα σύκα στραγγισμένα από το κρασί, το πετιμέζι, τα καρύδια, το σουσάμι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ τα σύκα, προσθέτοντας σταδιακά 2-3 κουταλιές από το κρασί μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα.
  • Βήμα 4 Βγάζω τα ψωμάκια από το φούρνο και τα αλείφω με την πάστα σύκου. Απλώνω σε κάθε φέτα 1 κουταλιά cottage cheese και ραντίζω με λίγο πετιμέζι. Πλένω καλά τα φρέσκα σύκα, τα κόβω σε φετάκια και βάζω από 1 φετάκι σε κάθε κροστίνι. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ… ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια συνηθισμένη σαλάτα να ξεχωρίσει είναι να χρησιμοποιήσετε μια βινεγκρέτ που θα δώσει βάθος, άρωμα και έξτρα γεύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις ίδιες βινεγκρέτ κάνοντας τις σαλάτες μας μονότονες και βαρετές ενώ θα μπορούσαμε με λίγη […]