Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

: 15-18
: 10 min
: 10 min
           
: 1 hr

Αυτά τα κριτσίνια τα κάνω κάθε φορά που θα μου περισσέψει φύλλο σφολιάτας. Θέλω να τα σερβίρω μαζί με κάποιο μεζεδάκι, αλλά συνήθως δεν τα προλαβαίνω… Εξαφανίζονται…

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας (χωρίς να ξεκολλήσω το προστατευτικό φύλλο που έχει) και την απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με τη βοήθεια ενός χοντρού πλάστη, ανοίγω λίγο το φύλλο (όχι πολύ) για να γίνει ομοιόμορφο.
  • Βήμα 2 Αλείφω όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με την παρμεζάνα και το μπούκοβο. «Περνάω» άλλη μια φορά με το πλάστη για να κολλήσουν καλά τα υλικά. Κρατάω το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό για το τέλος.
  • Βήμα 3 Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω λωρίδες (από την φαρδιά πλευρά). Πιάνω στα χέρια μου μια λωρίδα, την στρίβω να κάνει 2-3 βόλτες και την τοποθετώ σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Επαναλαμβάνω και με τις υπόλοιπες λωρίδες και βάζω το δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 6 Βγάζω το δίσκο με τα κριτσίνια από το ψυγείο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα (τραβάω το χαρτί και το σέρνω επάνω στη λαμαρίνα).
  • Βήμα 7 Αλείφω τις λωρίδες με το αυγό που έχει περισσέψει και ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 8 Βγάζω τα κριτσίνια από το φούρνο και τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρω με ντιπ ή με κάποιο ποτό.